Членът на Националния съвет на БСП Александър Симов настоява за

...
Членът на Националния съвет на БСП Александър Симов настоява за
Коментари Харесай

Симов, БСП: Ще излезе ли Радев с позиция кой и кога разреши износ на оръжие за Украйна, през главата на НС

Членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов упорства за неотложен отговор от президента Румен Радев по отношение на появилата се информация за украински аероплан, който товари оръжия и муниции на летището в Бургас. На страницата си в обществената мрежа Симов пита дали Румен Радев ще излезе с позиция кой и по кое време позволи експорт на оръжие за Украйна, в нарушаване на решението на Народното събрание.

Ето и цялостният текст на обявата във Facebook:
Изключително притеснителна информация се появи през днешния ден в съветските медии и телеграм-канали, съпроводена от смущаващи фотоси. На тях се вижда по какъв начин украински аероплан товари оръжия и муниции на летището в Бургас единствено преди два дни. В тази връзка изникват няколко извънредно значими въпроса, които се нуждаят от неотложен отговор.
1. Вярна ли е информацията в съветските медии?
2. Какво тъкмо виждаме на фотосите, които са пуснати там?
3. Кой и по какъв начин е разрешил износът на оръжие за Украйна в несъгласие с решението на Народното събрание, което разрешава само ремонт на военна техника?
4. Ще получим ли пояснение от служебното държавно управление по тематиката и съответни данни за износа на оръжие за Украйна?
5. Ще излезе ли президентът Румен Радев с изказване по този случай, тъй като обстановка като тази не търпи недомлъвки, неяснота и безмълвие?
Само преди няколко дни Радев се разгласи срещу въвличането на България във войната в Украйна и считаме, че той дължи на българските жители да изясни какво се случва.
Целият този случай идва на фона на безкрайните офанзиви против Българска социалистическа партия от страна на служебния кабинет по време на предизборната акция, макар ясните доказателства, че нито един патрон не е бил изнесен за Украйна по време на предходното държавно управление. Темата обаче беше задкулисен ориентирана към левицата и превърната в инструмент за непрекъснати операции и политически интриги. Сега обаче има съответна информация, съответни фотоси и мълчанието единствено ще удостовери чувството за нещо подло, скрито и подмолно.
БСП от първия ден е оповестила своята позиция. Ние сме на страната на мира. Настояваме за договаряния, които да доведат до прекъсване на огъня. Точно поради това продължаваме да отстояваме позицията, че България не би трябвало никога да изнася оръжия за Украйна. Това е наливане на бензин в огъня, метод за продължение на страданията и боевете.
България не може да бъде в редиците на геополитическите ястреби, които ескалират военните дейности и трансформират спорът в Украйна във постоянно кървяща рана на Европа.
Възнамеряваме още в първите дни от работата на 48-ото Народно заседание до зададем серия от въпроси по тази тематика, тъй като българските жители заслужават да знаят истината и кой и по какъв начин злоупотребява с тяхното доверие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР