Членът на Европейския парламент от Европейската народна партия Манфред Вебер

...
Членът на Европейския парламент от Европейската народна партия Манфред Вебер
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП счита, че Русия изкривява историята за Втората световна война

Членът на Европейския парламент от Европейската национална партия Манфред Вебер упрекна Русия в опит да пренапише историята. Дискусията по тематиката " Изкривяване на европейската история и памет от Втората международна война " е оповестена на уеб страницата на Екологичен потенциал, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
" Ние от Европейската национална партия не можем да приемем опитите на Путин да пренапише историята. Въпреки че Съветският съюз претърпя големи загуби по време на войната и бойците му демонстрираха подвиг, не може да се отхвърли, че пактът Молотов-Рибентроп е довел до експлоадирането на Втората международна война ", сподели той.
Депутатът от ЕНП и някогашен министър на външните работи на Латвия Сандра Калниете назова Сталин " съдружник на Хитлер ". Според нея Съюз на съветските социалистически републики е разрешил на Германия да нападна Западна Европа и е оставил Англия сама с войските на Вермахта.
В същото време заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова назова неприемливо приравняването на Съюз на съветските социалистически републики с нацистка Германия. " Не би трябвало да забравяме какво са създали руските бойци през Втората международна война, когато Германия е била зложелател на Съюз на съветските социалистически републики. Съветските бойци са претърпели големи жертви ", сподели тя.
В края на декември съветският дипломат в Полша Сергей Андреев беше поканен в полското външно министерство, след изявление на Путин за полската политика през 30-те години на предишния век. Путин назова " антисемитска свиня " посланика на Полша в Германия Йозеф Липски, подкрепил Адолф Хитлер и концепцията му да изпрати полски евреи в Африка " за изтриване и заличаване ".
По-рано формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки изказването на полското външно министерство, което упрекна Русия в деформиране на историята на Втората международна война, съобщи, че Варшава от доста години подкопава " както работата на специалисти, по този начин и двустранните връзки ".
След това посланикът на САЩ в Полша Джорджет Мосбахер назова Йосиф Сталин също толкоз отговорен за експлоадирането на Втората международна война, както и Адолф Хитлер. В отговор ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи САЩ да ревизират своите дипломати за познаване на историята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР