Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан

...
Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан
Коментари Харесай

Уан И: Държавният съвет е изпълнен с надежди и изправен пред предизвикателства през 2019 г.

Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И взе участие във конгрес в провинция Шанси, чиято цел бе да насърчи съдействието със света и националното развиване. В речта си той съобщи, че Държавният съвет е изпълнен по едно и също време с очаквания, само че и изправен пред провокации през актуалната 2019 година, предава bulgarian.cri.cn.

Уан И сподели, че тази седмица е основен интервал, който притегля вниманието на целия свят. Предстои втората среща сред водачите на КНДР и Съединени американски щати, от която се чакат нови резултати за денуклеаризацията на Корейския полуостров. На икономическите и търговски съвещания сред Китай и Съединени американски щати бе реализиран забележителен прогрес, което обезпечи позитивни упования за постоянни китайско-американски връзки и развиването на международната стопанска система.

В същото време съгласно Уан И светът сега е изправен пред доста проблеми. През новата година Китай ще работи дружно с всички страни за поддържането на международния мир и непоклатимост, добави външният министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР