Член на ВСС обясни защо е подписал искането за свалянето

...
Член на ВСС обясни защо е подписал искането за свалянето
Коментари Харесай

Йордан Стоев от ВСС обясни защо е подписал искането за свалянето на Гешев

Член на Висш съдебен съвет изясни за какво е подписал настояването за свалянето на основния прокурор. 

Не мога да проучвам в детайлности, тъй като аз ще вземам участие в тази процедура и казаното от мен може да се изтълкува като преднамереност. Това съобщи Йордан Стоев, член на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) пред Нова нюз.

„ Аз поддържах първоначално кандидатурата на Иван Гешев, тъй като той отговаряше на всички условия за позицията. Сега подписах настояването за освобождението му не тъй като някой ми го е споделил, а тъй като смятам, че от първичната фактология, с която бяхме осведомени, може да се допусна, че са осъществени нарушавания. Дали е по този начин – ще се откри “, сподели той.

„ Това, което се вижда, по никакъв метод няма да се хареса на българското общество. Но мисля, че е належащо да се изживее един катарзис, с цел да се изчистят всички несъгласия, с цел да се доближи до една справедлива истина “, добави още Стоев, написа debati.bg.

И разясни, че предлагането на шестимата от прокурорската гилдия е изпратено към този момент до основния прокурор. Заведено е в съответното деловодство във Върховен касационен съд.

„ Има подобаващ период, след който се насрочва съвещание на членовете на Висш съдебен съвет, на което ще се произнесат по предлагането, а по-късно ще се премине към процедурата всъщност “, уточни Стоев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР