Член на Висшия съдебен съвет обяви какви ще бъдат следващите

...
Член на Висшия съдебен съвет обяви какви ще бъдат следващите
Коментари Харесай

Огнян Дамянов, член на ВСС: Иван Гешев ще се впусне в политиката

Член на Висшия правосъден съвет разгласи какви ще бъдат идващите проекти на Иван Гешев.

Членът на Висшия правосъден съвет (ВСС) Огнян Дамянов съобщи, че е отчаян от държанието на основния прокурор Иван Гешев. Един основен прокурор в такава процедура би трябвало да има друго държание, уточни Дамянов след решението на Съвета, с което мандатът на Гешев бе преустановен предварително, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Дебатът през днешния ден беше много сложен, от време на време и прочувствен. В някои неща прекомерно доста се задълба по отношение на мотивирането на предлагането ", сподели още магистратът.

" Неуредиците в процедурата са въпрос може би на бъдещи конституционни промени, тъй като някои промени в този момент опонират на главния закон ", добави той.

" При вероятно решение на президента да не освободи Иван Гешев трябва да чуем претекстовете на президента, макар че той не е задължен да изложи такива ", разяснява Дамянов.

" Случващото се в последния месец ме озадачи, има неща, които желая да бъдат изяснени и няма да бъдат заметени под килима ", уточни още членът на Висш съдебен съвет.

Според него Гешев ще се впусне в политиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР