Член на журито в сръбски музикален формат дисквалифицира македонски участник

...
Член на журито в сръбски музикален формат дисквалифицира македонски участник
Коментари Харесай

Сръбско предаване дисквалифицира македонец, защото пя на български

Член на журито в сръбски музикален формат дисквалифицира македонски участник за избора му на българска ария. Нещо повече, участникът беше съпоставен с ром за това, че е изпял песента на български, съобщи БГНЕС.

Потърпевшият от случилото се е чаровният артист от Северна Македония Дарко Джорджески в последния епизод на музикалното предаване " Zvezde Granda “.

Дарко е извършил " Моята загадка “ на Тоше Проески и " Сен Тропе “ на българския поп фолк артист Азис.

Получените за осъществяването му точки не му стигат за непосредствено прекосяване към идващия тур. Но това, което изненада всички в студиото, е коментарът на основателят на певческото шоу Саша Попович, предопределен за Джорджески.

" Ти какъв си по народност? “, попитал креативният шеф Попович състезателят в риалитито, след което той дал отговор: " Македонец “.

" Е за какво тогава пееш на български? Това е дисквалификация, тъй като наруши правилото “, приключил Попович, след което в диалога се присъединили и останалите членове на журито.

" Работата е елементарна, щом не е на роден език, тогава не би трябвало! Само ромите могат да пеят на всички езици. Не изпя тази ария както би трябвало “, сподели Драган Стойкович Босанац.

Друг от членовете на журито обаче, Александър Милич Мили, се застъпил за изпълнителя.

" Подкрепям концепцията тук да се пее на всички балкански езици. Азис гостува при мен в " Милиграм “ с забавна ария, само че настоя да пее на сръбски. Подкрепям това “.

Позицията на Мили незабавно била подкрепена от Вики Милкович, само че полемиката за езиците била прекратена от Попович, който споделил на претендентите: " Добре, няма потребност да обсъждаме повече “.

Интересното е, че скандалният миг е изрязан от всички вероятни канали, в това число и от Youtube, където е качена само първата ария.

Самият Джорджески към този момент не е коментирал абсурда, само показа във Facebook осъществяването си.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР