Чл. – кор. проф. Христина Групчева, дмн, бе избрана за

...
Чл. – кор. проф. Христина Групчева, дмн, бе избрана за
Коментари Харесай

Чл.-кор. проф. Христина Групчева бе избрана за член на Academia Ophthalmologica Internationalis

Чл. – кор. проф. Христина Групчева, дмн, бе определена за член на Academia Ophthalmologica Internationalis (AOI), оповестиха от МУ Варна. Академията е единствена по рода си в международен мащаб и е учредена на 7 март 1975 година Нейният правилник и устав са признати посредством гласоподаване на четиридесет и петте члена на първата среща на организацията в Гент, Белгия, на 10 април 1976 година Активното участие е лимитирано до 100 членове, на всеки от които е назначен стол с римска цифра от I до C. Назначеният на проф. доктор Групчева стол е с номер XCII (или 92 номер).

Членовете на AOI се предлагат и избират публично от дейните членове, с цел да заемат съответен стол, откакто той бъде овакантен. Номиниран за участие би трябвало да бъде офталмолог, който се е занимавал с научноизследователска и практическа офталмология минимум 15 години, и който е разгласил не по-малко от 100 реферирани научни публикации. Кандидатът е належащо да бъде одобрен преподавател с голям брой отчети и лекции на интернационалните конгреси. В момента Academia Ophthalmologica Internationalis сплотява членове от 33 страни по света.

Официалната гала за встъпване на проф. Групчева като нов член на AOI и връчването на орден ще се състои на 14 юни 2023 година в Прага, Чехия, прецизират от МУ Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР