Чия поръчка изпълни областният управител Вяра Тодева, когато унищожи Паметника

...
Чия поръчка изпълни областният управител Вяра Тодева, когато унищожи Паметника
Коментари Харесай

Иван Таков: Рано или късно от ПП-ДБ-СС ще се научат, че законите трябва да бъдат спазвани

Чия поръчка извърши регионалният шеф Вяра Тодева, когато унищожи Паметника на Съветската войска, попита ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " в СОС

Рано или късно от ПП-ДБ-СС ще се научат, че законите в страната би трябвало да бъдат спазвани. Това разяснява Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия - София и на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС. Той добави, че не е изненада прочувствената реакция от страна на заместник-кмета по финанси Иван Василев, на ръководителя на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев и на техните сътрудници във връзка решението на регионалния шеф Стефан Арсов да анулира заповедта на кмета Васил Терзиев, с която той връща отчета за пускане на състезания за назначение на Съвети на шефове в общинските търговски сдружения до осъществяване на състезания.

" Всички бяхме очевидци на държанието им по време на сесията, на която дискутирахме отчетите. Очевидно още им е мъчно да осъзнаят къде се намират. Държавното и общинско ръководство допускат различен тип просвета освен на държание. Може и да го схванат, само че очевидно ще е по сложния и мъчителен метод, разяснява Иван Таков. - Редът и законите в страната би трябвало да бъдат спазвани от всички, даже и от кметовете, съветниците и администрацията на ПП-ДБ-СС в Столична община. Законите в страната не са пластилин, с цел да могат те да си ги оформят, съгласно потребностите им и в случай че не им харесва, да ги смачкат и да ги преправят. Законите в страната са, с цел да бъдат спазвани такива, каквито са. В съответния случай регионалният шеф съблюдава реда и закона и съгласно пълномощията си взе решение. На нас също не ни харесваше решението на Вяра Тодева да унищожи Паметника на Съветската войска. Но го направи, без да й мигне окото. Да попитам аз - чия поръчка извърши тя преди 7-8 месеца? Тогава за ПП-ДБ-СС всичко беше законно, по съответния ред и бяха доста удовлетворени. Сега също дейностите на регионалния шеф Стефан Арсов са изцяло съгласно реда и закона. Никой няма причина да оспорва решението му, а още по-малко да му желае оставката, тъй като е спазил закона ".

Иван Таков разяснява и решението на кмета Васил Терзиев да назначи краткотрайно изпълняващ длъжността основен проектант на София, откакто в петък одобри оставката на арх. Здравко Здравков. " Ето това деяние на кмета към този момент е изненада за мен, съобщи водачът на столичните социалисти. - След като той самият, заместниците му, общинските съветници от ПП-ДБ-СС трансфораха една сесия в същинска гротеска поради промяната на досегашните управления на общинските сдружения и назначението на краткотрайни до конкурс, откакто през днешния ден желаеха даже оставката на регионалния шеф затова, кметът Терзиев направи тъкмо това, против което се борят те. Скоростно си назначи краткотраен основен проектант. Има обаче една основна разлика.

Докладът за общинските сдружения беше подсилен от две трети от политическите групи в СОС. А решението за назначение на краткотраен основен проектант е еднолично на кмета, без да е в съгласие с нито една друга политическа група в СОС. Ето това е единствената цел на ПП-ДБ-СС в СОС. Да вършат каквото си желаят, без някой да им пречи. Всички техни поръчки за транспарантно ръководство, за друг модел от този на ГЕРБ в общината, за квалифициран екип от експерти оттекоха в канала незабавно след изборите предходната година. ПП-ДБ-СС доста бързо влязоха в обувките на ГЕРБ в Столична община. Услади им се ръководството и не помниха за предизборните си обещания. Но пропущат един доста значим факт - нямат болшинство в СОС. Няма по какъв начин да безчинстват в Столична община по този начин, както го правеха ръководещите в предходните два мандата. Ние от " Българска социалистическа партия за България " сигурно няма да им го позволим. Ще подкрепим всяко тяхно положително и потребно за София и за жителите решение и ще спрем всеки техен опит да употребяват властовите принадлежности за персонално облагодетелстване. На нас тази роля ни дефинираха жителите на София на локалните избори предходната година ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР