Читателите на Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери може би

...
Читателите на Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери може би
Коментари Харесай

Частният капитал има сериозен случай на лошо храносмилане

Читателите на „ Малкият принц “ на Антоан дьо Сент-Екзюпери може би си спомнят наподобяващия на шапка тип на змията, погълнала слон. След празничния сезон някои може да съчувстват на това подуто влечуго. Индустрията на частния капитал приключи 2023 година в нещо като сходно положение.

Компаниите с частен капитал се борят да намерят купувачи за фирмите от портфолиото си от няколко години. Компаниите имат цялостни ръце с ръководството на затруднените вериги за доставки и необузданата инфлация. Възможностите за сполучливи първоначални обществени предлагания са малко. Високите оценки за частни финансови портфейлни компании не помогнаха.

В резултат на това цената на продадените активи в Съединени американски щати през 2023 година е намаляла с над 70 % спрямо пика през 2021 година, съгласно Тим Кларк от PitchBook.

Това не унищожава системата напълно. Индустрията разполага с част от заделените пари - по този начин нареченият изсъхнал прахуляк - който може да употребява, в случай че откри привлекателни компании за закупуване. Но...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР