Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да

...
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да
Коментари Харесай

Пловдивчани заплашиха с бунт заради гонки между мощни автомобили и мотори

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, с цел да заяви, че е изпратена тъжба до кмета на Пловдив. Публикуваме нейния текст без редакторска интервенция:

Уважаеми г-н Кмете, 

Пиша Ви по отношение на сектора на бул. " Копривщица " против входа на Младежкия рид, който неотдавна беше ремонтиран – всички павета бяха премахнати и беше положен нов асфалт. Всичко това, от една страна, е доста добре за инфраструктурата на града, само че въпреки това – основава удобна среда за пораждане на ПТП и газене на пешеходци.

Това е по този начин, тъй като новоположената настилка се употребява за високоскоростни съревнования от мощни коли и мотори. Участъкът е извънредно претрупан от придвижване на МПС след полагането на новия асфалт. Както знаем, през последните години Младежкият рид се трансформира в желано място за разходки на редица майки с деца, също по този начин е място за отдих и спорт.

На Младежкия хълм е ситуиран и тенис корт, а против него се намира учебно заведение " Елин Пелин " – там няма дори и пешеходна пътека, а е редно да има. Много възпитаници всекидневно минават оттова, с цел да стигнат до близкия парк.

За безвредното прекосяване и достъп до Младежкия рид от пешеходците съществува единствено една пешеходна пътека за целия сектор. Преди пешеходната пътека от двете страни на бул. " Копривщица " е редно да има приспособление за понижаване на скоростта на МПС (тип бетонен лежащ полицай). Това би разрешило на нас живущите в този регион да бъдем по-спокойни както за самите нас, по този начин и за нашите деца при прекосяването през пешеходните пътеки.

Освен това би спомогнало да спим обикновено и умерено, както спяхме преди ремонта, без да чуваме мощните мотори на колите и моторите в диапазона 19.00 – 06.00 ч. Това не е място за гонки на пловдивските джигити и запалянковци. Надявам се, в най-скоро време да предприемете ограничения. В момента се събира подписка от живущите в региона, която ще бъде импортирана в кметството, а в случай че е належащо и в съответните министерства. 

Ако не бъдат подхванати ограничения в период от 1 месец, ще организираме митинг и ще затворим бул. " Копривщица ", като за задачата ще поканим всички медии, доказвайки им, че сме Ви сезирали с актуалната молба-жалба.

С почитание: инж. Стефан Тоталов
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР