Читател на Plovdiv24.bg е възмутен от несправедливост, свързана с покупка

...
Читател на Plovdiv24.bg е възмутен от несправедливост, свързана с покупка
Коментари Харесай

Клиент възмутен от несправедливост, свързана с покупка на чисто нов автомобил

Читател на Plovdiv24.bg е засегнат от неправда, обвързвана с покупка на чисто нов автомобил, който е претърпял вреда. Ето какво ни написа той:

“Интересно ми е какъв е законовият ред за компенсиране на гаранционен автомобил. Проблемът е на мой прочут, чийто автомобил беше ударен. Автомобилът е чисто нов, на 2 месеца, и закупен от магазин. След оценки на гаранционен сервиз към този момент трети месец се чакат елементи, с цел да стартира ремонтът.

Автомобилът е затворен в сервиза, а като отплата му е препоръчан различен, чартърен, от магазина, естествено против възнаграждение. През това време тече гаранцията, върви лизингът, заплащат се вноски и така нататък Редно ли е да плащаш за нещо, което действително не ползваш? Става въпрос за автомобил “Дачия Сандеро " от магазин " Омникар " в Пловдив. Като похлупак на всичко е комплициран и цветът на автомобила в огромния ваучър, който чака два месеца да бъде поправен.

Сервизът е на компания “Омникар ", на бул. " Карловско шосе " 42. Приятелят ми е обезверен и не знае по какъв начин да отбрани правата си, тъй като от сервиза му споделили да се въоръжи с самообладание. "

Plovdiv24.bg се свърза със сервиза, откъдето ни споделиха, че не могат да бъдат съответни, защото не знаят по кое време ще получат въпросната част. Не зависи от тях, а от доставчиците, които са отвън страната. Условията, от които са подвластни, са доста.

През това време в действителност върви и лизингът, и гаранцията. Такива са изискванията по контракта. Несправедливо е, само че е по този начин. И това е годно за безусловно всички марки коли у нас, които се продават в шоурумите.

Позволяваме си и един съвет по отношение на бъдещи покупки на коли. Вижте какви са препоръките на експерти, когато става въпрос за гаранцията на нов автомобил.

Много хора се подвеждат по дългия период на гаранцията и са радостни, когато видят дълга гаранция. Понякога това обаче не е доста добре. Фабричните недостатъци и тежките проблеми с новите коли се демонстрират в първите 6 до 12 месеца. При деликатно изследване се вижда, че при доста от марките, в гаранционен и отвън гаранционен интервал цените на услугите, консумативите и аварийните елементи са разнообразни.

Което значи, че в гаранционния интервал притежателят на нов автомобил заплаща до 5 пъти по-скъпо за наложителните сервизни обслужвания и замяна на елементи невлизащи в гаранцията (накладки, дискове, съединител). И по този начин, в продължение на 5 или 7 години предоставящият гаранцията на автомобила има обезпечен доход от гаранционен автомобил, който доход е неколкократно по-висок от този в извънгаранционен период.

Ако клиентът желае да се възползва от гаранцията, той би трябвало да поддържа автомобила в оторизирани сервизи, на избрани цени.

Много притежатели на нови гаранционни коли позволяват съществена неточност, като не се срещат с клаузите на гаранционните условия в подписания контракт. Клаузите са тъкмо и ясно написани и е доста значимо те да бъдат прочетени.

Обикновено има клаузи, както свързани с това, което включва гаранцията, по този начин и при какви условия тя бива нарушена и клиентът не може да има искания. Изчитането на контракта подсигурява безпроблемно възползване от гаранцията. Спестените 10 минути от четене не си заслужават нервите при нарушение на гаранцията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР