Читател на Петел се свърза с нас, за да сигнализира

...
Читател на Петел се свърза с нас, за да сигнализира
Коментари Харесай

Читател на Петел обясни колко пари му струваха 15 секунди разговор с телефонни измамници

Читател на " Петел " се свърза с нас, с цел да алармира за машинация. От известно време сходни апели се въртят и във фейсбук. Ето какво написа читателят ни:

" Пети ден ми се звъни от този номер +247151080 и ми затварят. Внимавайте с този номер. Явно е някаква скица за изтегляне на пари. Един път им върнах диалога и сметката ми за 15 секунди ми набъбна с 12 лв.. Насреща никой не дава отговор. ".

Телефонни измамници, позиционирани на Остров Възнесение (Ascension Island) в Атлантическия океан нападат български клиенти на мобилни оператори по метода " пропуснато повикване ". Става въпрос за телефонна машинация, която коства на българските клиенти най-малко 32 лв. на позвъняване, разясниха специалисти по сигурността.

Въдицата е хвърлена, когато мошениците изберат телефона ви и още след първото позвъняване затворят. Остава уведомление, че са ви търсили от номер +247 112066. Рефлексът в такива случаи е да позвъните назад на посочения номер от любопиство. Ако го извършите към този момент сте в клопката. Номерът е част от мрежа за даване на еротични телефонни услуги с добавена стойност и позвъняването до него коства 19.95 $ за диалог, само че има и такива, които регистрират такса за всяка секунда оставане на линията. В тези случаи се включва автоматизирана система, която споделя на британски в музикален акомпанимент " Изчакайте връзка с оператор " и до момента в който пандизите може да извършите сметка сред 20 и 50 лв..

Не се чудете от кое място на Остров Възнесение ви знаят номера - системата генерира случайни номера в определената за цел страна. Експертите предлагат да блокирате номера. Според следствие на полицията в Солсбъри и в Оушън Сити в Съединени американски щати, извършено взаимно с ФБР през март 2015 година са засечени телефонни измами от Остров Възнесение за над 2 милиона $, оповестява Монитор.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР