Чистят пътищата на добра воля Затвориха Беклемето за тежки камиони

...
Чистят пътищата на добра воля Затвориха Беклемето за тежки камиони
Коментари Харесай

Плащаме 3,60 на час за всеки снегорин на Чистота в гаража

Чистят пътищата на благосклонност Затвориха Беклемето за тежки камиони

В зимните наряди в Пловдив са включени 89 машини на общинското дружество " Чистота " и частната компания - подизпълнител КМД. Това са снегорини, фадроми и разпръсквачи - всички до един са механически изправни и са подготвени да се борят с преспите.

Техниката е добре подплатена финансово. За всяка машина от градския бюджет се заплащат по 3,60 лв. за час престой в гаража - единствено за това, че е ангажирана за разчистване на улици и мостове. По-високи са разценките, когато завали сняг и машините излязат да работят. Тогава парите се начисляват съгласно свършената работа.

Директорът на " Чистота " Иван Стоянов сподели, че поддръжката на града през предишния сезон коства към 700 000 лв.. И че преди, когато машините бяха повече - 120, за зимата са разходвани над един милион лв.. Дежурствата се заплащат от такса боклук, която ние внасяме в Община Пловдив. През предходната зима в Пловдив имаше най-вече 10 снежни дни.

С преспите и леда под тепетата ще се борят 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 8 челни товарача. В склада на " Чистота " са доставени 4700 тона сол и 68 тона химически препарат - калциев дихлорид.

„ За първи път всички разпръсквачи са оборудвани с резервоари, които ще пълним с разтвор от вода и препарат в съответствие 3 към 1. Това ще овлажнява солта и ще форсира действието върху заледените или заснежени настилки, а прибавянето на калциев дихлорид подсигурява успеваемост при температури до минус 20 градуса “, твърди Иван Стоянов.

Зимното дежурство стартира на 1 декември, само че техниката и служащите ще излязат по-рано, в случай че внезапно се застуди или в случай че завали сняг, увери шефът на " Чистота ". Дежурствата не престават през цялата зима да началото на март. Ако има сняг през март, снегорините се завръщат на " бойното поле ". Тези дни всички чистачки са мобилизирани да събират шумата, с цел да не задръства дъждоприемните шахти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР