Чистото съдебно досие на Антон Хекимян било под въпрос. Срещу

...
Чистото съдебно досие на Антон Хекимян било под въпрос. Срещу
Коментари Харесай

Антон Хекимян на съд? Чистото съдебно досие на Антон Хекимян е под въпрос

Чистото правосъдно досие на Антон Хекимян било под въпрос. Срещу водещия на утринния блок по Би Ти Ви за пръв път се водело наказателно дело по обвиняване в клюка. За дългата си журналистическа кариера Хекимян съумял да се опази от сходни обстановки и спорове, само че с думите си засегнал достолепието на Петър Низамов-Перата, станал прочут като ловджия на бежанци.

Последният решил да потърси правата си по правосъден път и завел дело непосредствено против Хекимян и още няколко публицисти от Би Ти Ви, измежду които сътрудниците му Росен Цеков и Петър Джанаваров, които не са измежду топрепортерите на медията. Освен това подал тъжба и за обезщетение в размер на 630 000 лв. до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург и очаквал тя да се придвижи и да разбере дали молбата му ще бъде задоволена. Перата към този момент спечелил няколко каузи против публицисти от Бургас, само че от борбата му с Хекимян още нямало резултат.

Антон от своя страна не давал тип на мощно угрижен, само че фактът, че против него се водел углавен развой, му бил противен. Очевидно това не е единственият правов проблем, който го занимава, тъй като неотдавна Тони бе засечен да взема и дава документи в Столична дирекция на вътрешните работи. Той обаче омаловажи работата си с униформените и изясни, че не става дума за нещо съществено, а рутинна процедура, само че като нищо пести истината, както мълчи и за делото си с Перата. Най-разтревожени от обстановката били родителите му, които не приели леко новината и се страхували името на сина им да не бъде опетнено. Те не можели да свикнат с рисковете на неговата специалност и мощно се надявали изходът от правосъдната му война с Перата да не опетни имиджа му.

Тревогите по водещия поболели и неговата баба Тонка, която се спомина преди броени седмици, малко откакто навършила 90 години. Приживе старата жена, на която я кръстен журналистът, хем се гордеела с специалността му, хем сън не я ловял от терзание да не му се случело нещо, като непрестанно гледала по новините страховити истории с кореспонденти от целия свят.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР