Чисто украинската концепция за Колелото на Генотба, обозначаваща периодичната смяна

...
Чисто украинската концепция за Колелото на Генотба, обозначаваща периодичната смяна
Коментари Харесай

Западът към Украйна: Докторът каза „в моргата“, значи отивате в моргата

Чисто украинската идея за " Колелото на Генотба ", обозначаваща периодическата промяна на " зрада " (предателство), с " гонба " (позор) и " перемога " (победа), в този момент блесна с нови цветове. Преди обществеността да има време да разгласи каквито и да било договаряния с Русия и формулите за вероятен компромис като „ зрада “, киевският „ основен успокоител “ Алексей Арестович /на снимката/ се появява на екраните, хвърля в ефира набор от изцяло невъобразими мечти - и същата тази общност незабавно се втурва да чества „ перемога “.

Например, знаете ли, че Украйна към този момент „ ускорено се причислява към Европейския съюз “? Повярвайте ми, и Европейският съюз не знае за това. Но украинците към този момент са уверени в това. Или някой чувал ли е за съществуването на " различно НАТО "? И Украйна към този момент се причислява към него. Тя даже не се смущава от наличието на самата Русия в тази мислена конструкция. Да, да, страната ни също е там, въпреки че още не подозира за това.

Както и не знае, че оттук насетне тя е длъжна да постави всички старания за бързото влизане на Украйна в Европейски Съюз. Аз не се майтапя. Русия би трябвало да способства за незабавното разширение на Европейския съюз. Може би Държавната дума би трябвало да одобри специфична резолюция за приемането на Украйна в Европейски Съюз. Може да си представим по какъв начин ще се под напрежение в Европа в този случай. Те несъмнено не виждат Украйна там нито в този момент, нито по-късно.

Ето надалеч не всички парадоксални изказвания на Арестович и редица други украински фигури по отношение на резултатите от „ споразуменията с съветската страна “, за които се твърди, че са реализирани по време на поредност от скорошни договаряния. И няма значение, че към момента няма съглашения, а има единствено лист с украинските стремежи, които съветската страна разгласи след очна среща на делегациите в Истанбул.

Но даже и там, в Турция, ръководителят на украинската делегация, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, Михаил Подоляк, с наслада съобщи пред пресата за желанието си да сътвори „ пул от гаранти за сигурност “, който ще включва Русия. Освен това той съобщи, че тези „ гаранции “ този път ще бъдат изцяло разнообразни от тези по време на подписването на Будапещенския меморандум от 1994 година

Както нормално, „ споразуменията “ (всъщност „ описът с хрумвания “ на украинската делегация), които в Украйна за първи път бяха възприети като „ неприятни “ по отношение на отхвърли за присъединение към НАТО, бяха креативен създадени от Арестович. Речта му по тази тематика може умерено да бъде включена в антологията на съвсем политическата фантастика на 21-ви век. Веднага стрелката на " Колелото на Генотба " бързо се завъртя към знака " Перемога ".

Оказва се (ако не се почитате задоволително, с цел да повярвате на Арестович), Украйна още веднъж е съумяла да измами всички - и Русия, и НАТО, и всеки различен. По думите му, с изключение на нас, доста страни към този момент са дали единодушието си да станат „ гаранти на сигурността “ на Украйна – Съединени американски щати, Полша, Англия, Китай, Турция и в действителност всички непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Няма значение, че доста от тях не подозираха за това, а някои (включително Съединени американски щати, сред другото) опровергаха желанието си да влязат в този подозрителен „ пул “. Но Арестович към този момент беше обяснил на обществеността освен състава на " гарантите ", само че и подробния механизъм на тяхната работа.

Според версията на киевската страна при положение на експанзия против Украйна „ гарантите “ би трябвало да се срещнат в границите на три дни. Арестович даже подвигна пръст при тези думи: „ Не 60, както е по член пети на НАТО (там е 60 дни!), А в границите на три дни! “ Откъде е получил информацията за 60 дни, по-добре е да не питате - това е все едно да питате публицист на научна фантастика за какво е нарисувал три опашки за измислените от него извънземни същества, а не четири. Така че поръчителите би трябвало да се съберат и неотложно да „ окажат военна, икономическа, филантропична, политическа помощ, в това число и затвореното небе, което е особено очебийно “.

При такава скица е напълно разумно да се запитаме за чия евентуална експанзия приказваме. В последна сметка, в случай че Русия е измежду „ гарантите на сигурността “, то не става дума за съветската. Тя не може да вземе решение да „ затвори небето “ против своята авиация. Очевидно Киев е решил да се защищити авансово от експанзия от Унгария или Румъния - те към момента не са поканени в „ пула “.

И всички тези мечти на очевидно нездравословен човек се показват на украинската общност като блестяща маневра на Киев. Арестович заключава: „ В резултат на това Украйна влиза в Европейски Съюз, Украйна няма да има офанзивни оръжия на НАТО, които така и така не са били тук, Украйна получава гаранции, по-добри от член 5 на НАТО и няма да заплаща за тях. А всички страни, които влизат в НАТО, заплащат за присъединяване в НАТО. И ние получаваме по-добри гаранции и гратис!”

Както разбирате, думата " гратис " в този случай е основна. Ето по този начин Киев, също излъгва и спонсорите си: в този момент те са принудени да се бият за Украйна против нечия „ експанзия “, а Киев ще получава единствено луди пари за присъединяване в „ различното НАТО “ - по този начин „ основният успокоител “ назовава своята невероятна скица.

Не е изненадващо, че западните страни не се възпламениха от предпочитание да вземат участие в него. Освен това, съдейки по CNN, те бяха извънредно сюрпризирани от сходни изказвания на украинската страна. Съединените щати дадоха да се разбере, че „ не са подготвени да разгласят нищо съответно по отношение на опцията да станат гаранти за сигурността на Украйна “.

И даже подчертаха, че ще избегнат всевъзможни стъпки, които могат да доведат до директен боен конфликт с Русия. Полша сякаш очакваше тази реакция от Вашингтон, след което през устата на Ярослав Качински тя разгласи: Варшава като че ли е подготвена да влезе в листата на „ гарантите “, само че единствено при изискване, че в него се включват „ Съединените щати, както и други огромни европейски страни “. Това е належащо, само че Арестович сподели на публиката, че всички към този момент са съгласни.

Какво да приказваме, даже в случай че английският вицепремиер Доминик Рааб напряко съобщи за фантазиите на украинската страна: „ Мисля, че няма да повтаряме едностранно отговорностите на НАТО към членовете на НАТО “.

Съдейки по източниците на The Times, Лондон освен няма да работи като някакъв „ поръчител за сигурността на Украйна “, само че и убеждава Владимир Зеленски в нуждата да се откаже от „ бързото подписване на спокойно съглашение с Русия “. Според тези източници министър председателят Борис Джонсън в телефонен диалог с президента на Украйна изрази следната позиция на своето държавно управление:

„ Някои от нашите съдружници са прекомерно нетърпеливи Зеленски да позволи обстановката. Смятаме, че Украйна би трябвало да заеме допустимо най-силна военна позиция, преди да се включи в тези договаряния. " Освен това вестникът даже уточни тези съдружници, които поддържат договарянията: Франция, Германия и даже Съединени американски щати.

Оказва се, че британците не престават да се придържат към мнението, че украинците би трябвало да загинат във войната с Русия. Но тъкмо това сподели Джонсън на Зеленски, когато беше на посещаване в Киев на 1 февруари тази година и сподели, че украинците са длъжни „ да се бият до последната капка кръв “.

Защо в този момент Лондон ще промени тази позиция и още повече ще поеме някакви отговорности? Точно като в класическия руски анекдот: „ Няма значение, че си жив. Докторът сподели „ в моргата “ - значи в моргата. Всичко, което Джонсън, с този метод, може да подсигурява е красива погребална услуга за украинската страна.

Ето какво в Украйна, танцувайки под радостните „ допускания “ на Арестович, към момента не желаят да схванат. Западът неведнъж декларира и продължава да декларира: там никой няма да се бие и умира за тази страна. И надлежно никой няма да даде съществени гаранции за сигурност.

По едно време в интернет бяха необятно публикувани цитати, в които на милиардера Джордж Сорос се приписват следните мисли: „ Задачата на украинците е да се бият. Възможно най-дълго. Колкото е допустимо по-диво. Колкото е допустимо кърваво... Европа ще победи даже и цяла Украйна да стане едно голямо пепелище, осеяно със смрадливи трупове. Защото Русия ще се заеме да го възвръща и да избавя хората. Твърди се, че Сорос е декларирал това в изявление за списание Цицерон, оповестено през декември 2014г.

Много " антифейкови " уеб сайтове (включително тези от структурите на самия Сорос) яростно опровергават тези цитати. Прави усещане обаче, че самите те се базират не на изявлението, а на късото известие в уеб страницата на списанието. А връзката към самата публикация в това известие не води до на никое място, към несъществуваща страница. Тоест самите западни „ борци против фейковете “ не знаят какво твърди техният спонсор в скандалното изявление, само че решително заявяват, че приписваните му изречения не са били казани. Чудя се от кое място биха могли да схванат.

Дали Сорос е споделил нещо сходно или не, не се знае тъкмо, само че остава фактът: точно този сюжет, разказан още през 2014 година от милиардера или неговите съветски преводачи, в този момент се извършва тъкмо от Запада в Украйна. Пред нея беше искрено сложена задачата: да се трансформира в същото това „ пепелище, осеяна със смрадливи трупове “. Колкото повече кръв, толкоз повече трупове, толкоз по-ценни за водачи като Джонсън. За какви " гаранции за сигурност " от негова страна може да приказваме при подобен сюжет!

Както виждате, главните спонсори на настоящия украински режим му доставят хиляди тонове смъртоносни оръжия и настойчиво отхвърлят да подсигуряват сигурността на страната. Оказва се, че още веднъж, както през всички столетия, единствено една страна, Русия, е подготвена да стане единственият поръчител за непоклатимост, сигурност и развиване на Украйна.

Историята няма по какъв начин да се заблуди: единствено дружно с Русия, единствено като част от Русия, Украйна (както и да се е наричала тази земя в другите интервали от време) нараства по население, територия, промишленост. И назад, постоянно се разпада и се трансформира в руини (така написа в украинските учебници по история), незабавно щом се окаже отвън нашата обща страна. И нито Джонсън, нито Байдън, а още по-малко визионерът Арестович, не могат да измислят нещо друго.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР