Чисто новият водопровод, по който трябва да потече вода от

...
Чисто новият водопровод, по който трябва да потече вода от
Коментари Харесай

Спасителната тръба към Перник се спука при изпитанията


Чисто новият тръбопровод, по който би трябвало да потече вода от бент. "Бели Искър " към Перник, се е спукал при тестванията в сряда. Клипове от повредата бяха качени в обществените мрежи. Към момента не е ясно дали става дума за пръсване на тръба или теч от връзка. Водата е спряна и повредата се отстранява. Спукването е в региона на с. Мало Бучино и е снимано от пътуващи по магистрал "Люлин ".
Съоръжението, за което се похарчиха към 27 млн. лева, се строи от началото на февруари и бе приключено със забавяне. Идеята е през него да се подават количества от водосборната зона на бент. "Белмекен " към бент. "Бели Искър ", а оттова – по софийския тръбопровод – към Перник. Градът е на режим от края на ноември.
Засега не се знае какъв брой време ще отнеме отстраняването на повредата. Макар и без новия тръбопровод режимът в Перник бе омекотен. В бент. "Студена " към този момент има малко над 8 млн. кубични метра вода. Водоемът се цялостни главно поради преваляванията и дейното снеготопене. И въпреки това въобще да не стига за подаване вода 24/7 рестриктивните мерки бяха понижени. Основният мотив е епидемията от ковид и невъзможността да се поддържа висока хигиена без вода. Идеята на локалната власт е вода да се подава и от двата източника и по този начин чешмите да текат денем, а режимът да е единствено нощен./www.mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР