Чисто логистично няма никакъв проблем у нас хората да се

...
Чисто логистично няма никакъв проблем у нас хората да се
Коментари Харесай

Георги Ганев: Добре ще е да се въведат паралелни цени преди влизането ни в Еврозоната

Чисто логистично няма никакъв проблем у нас хората да се разплащат в евро, макар че страната още не е призната в еврозоната. Но считам, че сътрудниците ни от Европейската банка ще се отнесат ревностно към подобен метод. По-скоро считам, че ще може да се вкара авансово редом изписването на цените на стоките в левове и евро, с цел да могат хората да се ориентират по-лесно и да съпоставят цените. За да се направи това даже не е належащо да имаме дата за влизане в еврозоната. Това се прави, с цел да могат търговците и жителите да влязат в този модус. Това даже е желателно да се направи авансово. 

Това разяснява пред Нова тв Георги Ганев, народен представител от ПП-ДБ. 

Но действителното разплащане с евро би трябвало да се координира с нашите сътрудници, с цел да се обезпечи логистиката, добави той.

Тя Хърватия мисля, че задоволително сподели, че еврото " не хапе ", разяснява той.

За да не заплати клиента преди да е получил касова записка кардинално не става във всяка сфера. Например тази наредба няма по какъв начин да откри приложение в магазина, където постоянно първо плащаш, а по-късно получаваш касовата записка. Там няма да работи това изискване. Но напрамер в областта на услугите е противоположното. Като отидеш на ресторант, първо ти дават бележката, а след това плащаш. Така че в тези случаи търговците ще имат тласък да издават касови бележки, тъй като другояче има риск да не си получат парите, разяснява Ганев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР