Чистата печалба на Daimler за изминалата година е €2.7 млрд.

...
Чистата печалба на Daimler за изминалата година е €2.7 млрд.
Коментари Харесай

Печалбата на Daimler рухна с 60%

Чистата облага на Daimler за миналата година е €2.7 милиарда или с 60% по-малко, в сравнение с през 2018-а, излиза наяве от оповестения финансов доклад на немския производител. Това е най-слабият резултат на концерна от 10 години насам, макар че през 2019-а оборотът е достигнал €172.7 милиарда или с 3% повече от миналата година.

От Daimler изясняват внезапния срив в облагите си със забележителните вложения в електрифициране на съществуващата моделна гама, която към този момент би трябвало да покрива доста по-строги екологични стандарти, и отделянето на съществени средства в създаването на електрически автомобили. Освен това предходната година концернът бе санкциониран с €4 милиарда по правосъдно дело за дизеловия скандал.

Доста по-оптимистично наподобява ситуацията на компанията Mercedes-Benz, която принадлежи на Daimler. Миналата година марката е запазила лидерските си позиции в първокласния клас с 2.34 млн. продадени автомобила или с 1.9% повече, в сравнение с през 2018-а. За Трилъчевата звезда това е деветата поредна година на напредък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР