Чистата печалба на американския производител на за едно тримесечие надхвърли

Чистата печалба на американския производител на за едно тримесечие надхвърли ...

Чистата печалба на Tesla за тримесечие за първи път надхвърли 1 млрд. долара

Чистата печалба на американския производител на за едно тримесечие надхвърли един милиард долара. Сумата от 1,14 млрд. долара компанията е успяла да заработи от 1 април до 30 юни, се казва в публикувания отчет на компанията. Това надвишава 10 пъти печалбата на Tesla за второто тримесечие на миналата година. на компанията за второто тримесечие на 2021 г. са се удвоили в сравнение със същия период на миналата година и е достигнала почти 12 млрд. долара, съобщи „Дойче веле”.

Освен това през второто тримесечие компанията на Илон Мъск е достигнала рекордни показатели по количество на произведени и доставени електромобили. Фирмата е доставила на клиентите 201 304 автомобила и е произвела 206 421 – повече от когато и да било за едно тримесечие, откакто е създадена Tesla през 2003 г.

Посещение на Илон Мъск във Великобритания разпали слуховете за нов завод на Tesla Посещение на Илон Мъск във Великобритания разпали слуховете за нов завод на Tesla
Kpaтĸo пoceщeниe нa изпълнитeлния диpeĸтop нa Теѕlа Илон Mъcĸ във Великобритания разпали слуховете, че магнатът предвижда да открие зав...

От компанията съобщават също за успехи в строителството на гигазавод в община Грюнхайде близо до Берлин и на още един завод в щата Тексас. Планира се първите електромобили Model Y да слязат от конвейрите на тези заводи още през настоящата година.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com