Чистачката от руската Костромска област Марина Удгодска днес встъпи в

...
Чистачката от руската Костромска област Марина Удгодска днес встъпи в
Коментари Харесай

Чистачка стана кмет на руско село

Чистачката от съветската Костромска област Марина Удгодска през днешния ден встъпи в служба като кмет на село Повалихино, откакто победи на локалните избори представителя на "Единна Русия ", съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Кандидатурата на 35-годишната Удгодска е издигната от локалния отдел на Руската партия на пенсионерите за обществена правдивост. Тя победи с 61,7 % от гласовете издигнатия от "Единна Русия " доскорошен кмет Николай Локтев, който получи 34,04 %.

Удгодска е приключила локалния лесопромишлен колеж и преди този момент работеше като чистачка на служебни пространства в село Повалихино, а също така е била променлив народен представител в селския Съвет на депутатите.

От администрацията на Костромска област оповестиха, че в средата на октомври Удгодска ще премине двудневен курс на образование по общинско ръководство. Освен това към нея ще бъде прикован представител на районната администрация, който ще я поучава за работата ѝ първоначално.

Повалихино е село в Чухломски регион на Костромска област с население по-малко от 400 души. Бюджетът на селото е малко над 2 милиона рубли (около 43 000 лева).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР