Чистачите на Phoenix, работещи в брутално горещи самолети без климатик, подават жалба

...
Обслужващите багаж и чистачите на самолети на международното летище Phoenix
Коментари Харесай

Обслужващите багаж и чистачите на самолети на международното летище Phoenix Sky Harbor казват, че са изложени на брутално високи температури и искат разследване на техния работодател, Prospect Airport Services.

Близо дузина работници писаха до Отдела за безопасност и здраве при работа в Аризона, за да кажат, че дори по време на нощна смяна температурите скочат до опасни нива, докато чистачите работят в самолетите без климатик.

Вътрешният двор на централната част на Arizona Wilderness Brewing на 20 юли следобед. Вътрешният двор на центъра на Arizona Wilderness Brewing на 20 юли следобед. Kyle Ledeboer/Arizona Wilderness Brewing Co.

„Тези самолети са паркирани и изключени на асфалта, който продължава да излъчва топлина и да затопля нециркулиращия въздух в кабините на самолетите след залез слънце“, се казва в писмото.

Те поискаха от агенцията да направи проверка на работодателя им. CNN се свърза с Prospect за коментар.

Отделът за безопасност и здраве при работа в Аризона призна жалбата в кратко изявление пред CNN.

„Получихме писмото и тече разследване“, каза говорителят Тревър Лаки. „Тъй като това е отворен файл, не можем да коментираме повече.“

 delta airlines 060223 ФАЙЛ Ангъс Мордант/Блумбърг/Гети изображения

Писмото също така казва, че стаите за почивка са горещи и има ограничен достъп до вода.

„Казаха ми изрично, че не можем да носим вода в самолетите с нас и можем да бъдем в самолети до 30 минути и бързаме към всеки един гръб, така че можем да изминем дълги участъци време без прекъсване на водата“, цитирае един от служителите.

Жалбата от щат, който преживя екстремни високи температури през лятото, следва години на оплаквания от стюардеси и други работници, които искат повече регулации около горещите самолети.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР