Чистаче унищожилдесетилетия новаторска работа, като е изключилзаради досаден алармен звук

...
Чистаче унищожилдесетилетия новаторска работа, като е изключилзаради досаден алармен звук
Коментари Харесай

Заради “досаден” звук: Чистач унищожи проби на 25 години, като изключи лабораторния хладилник

Чистаче унищожилдесетилетия " новаторска " работа, като е изключилзаради " скучен " алармен тон лабораторния фризер, съдържащ основни проби,съобщават отБи Би Си. Пробите датират отпреди 25 години, означават от " Телеграф ".

Работодателят на чистача Джоузеф Херингтън, Daigle Cleaning Systems, е съден за 1 милион $ (£786 535) от Политехническия институт Rensselaer (RPI) в съд в Ню Йорк.

Той е упрекнат, че е „ унищожил “ това, което Тройският университет разказва като „ новаторско “ проучване – по-специално „ многочислени клетъчни култури и проби “ – съхранявани във фризера на 14 септември 2020 година, като е изключил уреда.

Говори се, че Херингтън не е обърнал внимание на табела, залепена на вратата на фризера, която гласи: „ Този фризер издава звуков сигнал, защото е в ремонт. Моля, не го местете и не го изключвайте от контакта. „ Не е належащо разчистване в тази зона. Можете да натиснете бутона за заглушаване на алармата/тест за 5-10 секунди, в случай че желаете да заглушите звука. “

Когато Херингтънпочиствал лабораторията, е изключил прекъсвача, който свързва фризера с електрозахранването.

Според правосъдни документи, подадени от секретаря на окръг Rensselaer, алармата на фризера се е задействала вследствие на съмнения в температурата, откакто тя се е отклонила от нормалните си -80C (-112F).

Твърди се, че даже и най-малкото съмнение от 3 градуса има капацитет да аргументи „ пагубни “ вреди на пробите, затовапо-голямата част от екземплярите са били компрометирани и унищожени, заличавайки повече от 20 години проучвания.

Сега RPI предявява иск за обезщетение от 1 милион $ плюс правосъдни такси, а правният екип на института заяви, че компанията, която е наела чистача, не е обучиласвоя чиновник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР