Чиста далавера и безочие е да хранят болните с прокиснали

...
Чиста далавера и безочие е да хранят болните с прокиснали
Коментари Харесай

Има ли кой да спре и накаже виновните за помията в болниците! А дано, ама надали....

Чиста спекулация и безсрамие е да хранят болните с прокиснали и развалени храни, които по тези географски ширини назоваваме простичко мръсотия. Обаче въпросът, който от часове не ми дава мира, е кой блажи от безобразието, лъснало с цялостна мощ в две от столичните лечебни заведения - "Пирогов " и "Шейново " след репортаж на Нова тв. Няма какво да се лъжем - по сходен метод се изхранват болните пациенти и в съвсем всички останали публични здравни заведения в цялата страна. Това поражда и напълно основателното запитване - докога ръководещите, в чиито ръце сме поверили целият властови запас, ще разрешават да продължат порочностите на компроментирани принадлежности като публични поръчки, търгове и състезания - изобщо даването на обществени действия в ръцете на всякакви недобросъвестни шуреи и баджанаци. Опазил ме Бог да си мисля, че това се прави против тлъсти рушвети за служители и шефове!

Ама тъкмо това си мисля. Публична загадка е, че по този метод към този момент близо три десетилетия се обогатява една съответна каста от тарикати, които по никакъв начин не е мъчно да бъдат конкретизирани. Ако, несъмнено, контролните институции, които хрантутим благоволят да си проработят заплатите. Конкретиката през днешния ден е, че след репортажа на Нова тв, инспекторите от БАБХ взеха, че се пробудиха от летната си сънливост и стопираха скандалната и много съмнителна компания, доставяща храна в Пирогов и Шейново Едноличен търговец "Ира - Ирена Георгиева ".

За безобразията, вършени от доставчиците на храна, по типично нашенски балкански фасон заговориха уволнени от тях служащи, чиито заплати не плащали.

Като бръкнеш в джоба на някой у нас, той внезапно провижда за истината и справедливостта. А като се разшуми в медиите, за който и да е проблем, пък се пробуждат служителите по контрола и обвиняването. Уви, по този начин е отколе в благата ни родина.

По този метод разбрахме от описа в ефир на някогашните служителки, че са забърквали всевъзможни гадости с развалени и прокиснали артикули за немощните пациенти в така наречен "лечебници ", правели го даже за беззащитните малчугани там. След потресните самопризнания на лишените от заплати служителки, прокуратурата даде обещание, че ще "погне " компанията, "подбрана посредством конкурс " да храни болните и то в "Пирогов "!

На естествения човек му стопира директната тирада от това дебелоочие - да се хранят заболели с прокиснали отпадъци.

Дори някои животни се отглеждат по-акуратно и се поставят повече грижи за тях. А престоят в лечебните заведения, както е известно, надалеч не е безвъзмезден, настрана от осигуровките и правото по Конституция на гратис опазване на здравето - това са архаизми от напълно близкото ни минало. Днес "парица е кралица " на всички места и за всичко. Очевидно и при избора на компаниите, посредством изцяло компроментирани и порочни начини като публичните поръчки, търговете и състезанията. За тях съответна отговорност носят тези служители и началници, които си поставят подписите при селекцията на тази или онази компания.

Затвориха компанията, доставяла развалена храна за лечебните заведения в София

Виновниците по тази причина болните да бъдат хранени с мръсотия може и би трябвало да бъдат осъдени.

Независимо, че управленията на двете непосредствено уличени лечебни заведения към този момент оповестиха, че щели били да прекратят договорите си с сдружението, но не в този момент, а след това. Защото трябвало да ги оставят да работят още един месец, съгласно клаузите на поръчката. Това за сметка на хилядите пациенти, не на тези, които са разрешили позора. Прелюбопитно ще е, в случай че прокуратурата даде обществени данни, както прави във връзка с други оскандалени търговци, и за бизнеса на Борислав и Ирена Радулови. Примерно - от кой момент те имат контракти с публични институции? Кой и за какво е избрал тъкмо тях като недоволствата за доставяната храна от компанията им не валят от през вчерашния ден и през днешния ден - в лечебните заведения се пазят документи по тази причина? Има ли други кавги, свързани с активността на двамата? Какво е материалното им богатство и каква част от него се дължи на финансиране от нашите общи бюджетни пари?

Важни са отговорите на такива и сходни въпроси, с цел да се почисти мириса на мръсотия,

който овонява обществото ни от десетилетия. А най-зловонна е тя на междинните равнища в ръководството - в общините, лечебните заведения, учебните заведения, изобщо институциите, които ние, жителите, посещаваме най-често и където става най-голямото систематизиране на парите ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР