Числеността на новата част ще е около 3000-4000 бойциНАТО даде

...
Числеността на новата част ще е около 3000-4000 бойциНАТО даде
Коментари Харесай

НАТО даде старт на нова бойна група в Румъния

Числеността на новата част ще е към 3000-4000 бойци

НАТО даде формален старт на новата многонационална бойна група в Южна Румъния за усилване на източния фланг против Русия, съобщи Ройтерс. Първоначално се чака незначителен брой бойци от десетина членки на алианса да се причислят към към 900 американски бойци, които към този момент са в Румъния.

Стартът на новата единица съответства с парламентарната асамблея на НАТО в Букурещ, в която взе присъединяване генералният секретар на пакт Йенс Столтенберг. “Не желаеме нова Студена война с Русия, само че се тормозим от неналичието на бистрота при провеждането на съветски военни учения ”, съобщи той. Москва на собствен ред упреква НАТО, че се пробва да я обкръжи и да заплаши стабилността в Източна Европа.

Подробности за новата бойна група не се дават. Тя ще бъде ситуирана в база до Крайова. Предполага се, че числеността й ще бъде колкото една бригада – 3000-4000 души. След Румъния Полша ще бъде с максимален контингент. България, Италия и Португалия също ще имат постоянни учения със силите в Крайова, като се чака и Германия да изпрати свои бойци. В допълнение към морските патрули на НАТО в Черно море, военноморското наличие ще включи повече визити в румънски и български пристанища, маневри и тренировки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР