Числеността на животните в Зоопарк Бургас продължава да се увеличава

...
Числеността на животните в Зоопарк Бургас продължава да се увеличава
Коментари Харесай

42 бебета се родиха и излюпиха само за шест дни в Зоопарк Бургас

Числеността на животните в Зоопарк Бургас продължава да се усилва с цялостна мощ. Само за последните шест дни там се родиха и излюпиха 42 бебета от разнообразни типове, заяви за Искра.бг шефът на зоопарка Кръстьо Дъбов .

Най-новото бебе е антилопата Кана , което към този момент се трансформира с фен на посетителите. Малкото е неразделно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри доближават тегло до 750 кг , а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава девет месеца и раждат единствено по едно малко . То е изцяло завършено и от първия ден е в положение да се движи със стадото.

Двойката сиви короновани жерави към този момент има своето първо поколение. Двете дребни са единствени от този тип в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и самоуверено следват родителите си .

Маскировъчното оперение на новоизлюпените птици ще остане такова най-малко до петия им месец , когато ще стартират лека-полека да наподобяват на възрастните. Сивият коронован жерав е народен знак на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна.

Групата на мини виетнамските прасенца набъбна с девет дребни. Едната майка роди шест, а другата три бебета. Прасенцата от този тип се отглеждат и като домашни любимци , защото са доста благи и отзивчиви.

Две бели бебета от типа кенгуру Валаби се демонстрираха от торбичките на майките си. Родиха се и три сладки бебета патагонски мари и шест мини зайчета . Те са измежду любимците на най-малките гости .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР