Числата за заболеваемостта и смъртността от COVID-19 в Индия са

...
Числата за заболеваемостта и смъртността от COVID-19 в Индия са
Коментари Харесай

Експерти: Числата за COVID-19 в Индия са силно занижени

Числата за заболеваемостта и смъртността от COVID-19 в Индия са мощно занижени, считат специалисти, представени от Си Ен Ен. Според тях същинският брой е 30 пъти по-висок.

До момента в страната са регистрирани 17,6 милиона случая на ковид, само че при изчисленията на специалисти, те са по-скоро към половин милиард.

Здравни служащи и учени в Индия от началото на пандемията предизвестяват, че числата, които се оповестяват, са доста по-малко заради няколко аргументи, в това число неприятната инфраструктура, човешката неточност и ниските равнища на тестване на популацията.

Според изчисленията заболеваемостта в Индия ще продължи да се повишава до към средата на май месец, а смъртните случаи могат да стигнат до 13 хиляди дневно.

Според данни на международната здравна организация от предходната година до момента Индия доста е нараснала потенциала си на тестване. През 2020 година по това време са тествани към 500 000 дневно, до момента в който сега се тестват близо 2 милиона на ден.

Въпреки това тестването не е задоволително, защото междинното равнище на позитивни проби в страната е 15%, а в огромните градове като Делхи – над 30%. Това значи, че извънредно доста заболели остават отвън тестваните.

Скритата смъртност

В материала на Си Ен Ен се показва, че даже преди пандемията Индия е съобщавала доста по-малко смъртни случаи измежду популацията. Причината е неприятната система на опазването на здравето, която не може да обхване всички поданици на страната.

Според разнообразни калкулации към 86% от смъртните случаи се оповестяват, а едвам 22% от тях получават причина за гибелта.

До момента в страната са регистрирани съвсем 198 000 смъртни случая от COVID-19, само че съгласно медици същинското число е сред два и пет пъти или по-скоро към 990 000.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР