Числата варират от 29 – през 2022 г., до 53

...
Числата варират от 29 – през 2022 г., до 53
Коментари Харесай

415 се удавиха по българското Черноморие за десет години – най-много през 2016-а

Числата варират от 29 – през 2022 година, до 53 – през 2016 година

Средно над 40 на година са удавянията по българското Черноморие. Това сочи статистика на Министерство на вътрешните работи за последните 10 лета.

Общо 415 са случаите на удавяния за интервала 2013 – 2022 година Данните са от отговор на вътрешния министър Калин Стоянов по реда на парламентарния надзор след питане на депутата от ПП-ДБ Иван Белчев.

Числата варират от 29 – през 2022 година, до 53 – през 2016 година Прави усещане, че удавянията понижават през последните четири години , когато са паднали под 40.

Ето я и съответната информация:
 През последните четири години има спад в броя на удавянията
Депутатът Белчев правел „ изследване, обвързвано с сигурността на плажовете на българското Черноморие и взаимовръзката сред съществуването на избавителни постове и броя удавяния “. Затова и той е изискал по-конкретни данни – за плажните линии, където са нещастните случаи, и съществуването или отсъствието на избавителен пост там.

Министър Стоянов обаче е дал отговор по този начин: „ Може да се допусна, че мястото, на което са открити труповете, е друго от мястото на удавяне на лицата, заради което не е допустимо да Ви бъдат предоставени правилни статистически данни по плажове и съществуване или неявяване на избавителен пост на съответния плаж. “

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР