Чипсът отдавна е нарицателно за нездравословно хранене. Но всъщност не

...
Чипсът отдавна е нарицателно за нездравословно хранене. Но всъщност не
Коментари Харесай

Как да ядем чипс, без да навредим на здравето си?

Чипсът от дълго време е нарицателно за нездравословно хранене. Но в действителност не всичко е толкоз неприятно, колкото наподобява.

Сами по себе си картофите са потребни за нашето здраве. Въпреки това, при производството на чипс, се употребяват значителни количества подправки, овкусители и подобрители на усета. Чипсът сигурно не може да бъде избран като суперхрана.

Но съгласно диетолози, в случай че спазвате избрани правила при потреблението му, тогава е изцяло допустимо да си спестите някои от вредите, свързани с нея.

Според специалисти главният проблем на чипса е солта. Тя попречва елиминирането на непотребната течност от тялото, като по този метод доста усилва тежестта върху бъбреците. Освен това се усилва и натоварването на съдовете. Затова лекарите настоятелно предлагат на хората със сърдечно-съдови болести да се откажат от потреблението на чипс.

Как да ядем чипс вярно?

Според диетолози най-важното е първо добре да обмислим избора си на артикул в магазина. Заложете на чипс без аромати и с по-малко сол.

Не забравяйте да пиете доста вода към половин час след потреблението на продукта. В този интервал никога не консумирайте сода, млечни артикули или алкохол. По-добре да заложите на чай или елементарна вода.

Ако извършите това, ще премахнете цялата сол, която сте приели с потреблението на чипса.

И въпреки всичко не забравяйте, че той е една от най-калоричните храни. Затова го консумирайте допустимо по-рядко. Оптималният вид е един път на две седмици. По този метод вашият обичан артикул няма да навреди доста на здравето ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР