Чипмейкърът GlobalFoundries реагира на дефицита с разширяване на производството(снимка: GlobalFoundries) Производителят

...
Чипмейкърът GlobalFoundries реагира на дефицита с разширяване на производството(снимка: GlobalFoundries)
Производителят
Коментари Харесай

GlobalFoundries влага милиарди в нови съоръжения за чипове


Чипмейкърът GlobalFoundries реагира на недостига с разширение на производството
(снимка: GlobalFoundries)

Производителят на чипове GlobalFoundries разгласи проекти за създаване на ново оборудване в щата Ню Йорк, което ще отвори 1000 работни места в самото дружество и още няколко хиляди в свързани действия.

На този стадий компанията е за разширение на производството в Съединени американски щати, надявайки се да показа тези разноски освен с клиентите, само че и с локалните управляващи, припомняйки, че държавното управление задели 52 милиарда $ за.

Наскоро GlobalFoundries разгласи подготвеност да построи ново оборудване в и да влага към 4 милиарда $ за свързани действия. Главният изпълнителен шеф Том Колфийлд съобщи в изявление за CNBC, че световната полупроводникова промишленост би трябвало да удвои производството си през идващите осем години.
още по тематиката
Междувременно компанията заяви, че възнамерява инвестиция от 1 милиард $ за разширение на производството на чипове и в своите немски предприятия.

Историята на GlobalFoundries стартира с покупката на завода на AMD в покрайнините на Дрезден. Сега компанията се концентрира върху развиването на индустриалните си мощности в Съединени американски щати, а неотдавна даже реалокира централата си в щата Ню Йорк, по-близо до водещите си предприятия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР