Чип флаш памет в някои модели Tesla вади от строя

...
Чип флаш памет в някои модели Tesla вади от строя
Коментари Харесай

Властите в САЩ притискат Tesla заради проблемен чип памет


Чип флаш памет в някои модели Tesla вади от строя дисплейните конзоли
(снимка: CC0 Public Domain)

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA ) изиска от Tesla да изтегли към 158 000 автомобила Model S и Model X, заради риск от щета на дисплейните конзоли, излиза наяве от публично известие на организацията.

Неизправностите на по този начин наречените „ блокове за медиен надзор ” могат да лишават достъпа на притежателя до аварийна камера на електрическия автомобил, климатичния надзор и системата за подкрепяне на лидера (автопилота на Tesla), увеличавайки риска от злополука, заяви.

Дефектът, който NHTSA желае Tesla да поправи, е изхабяване на чиповете флаш памет, употребявани в екраните на седаните Model S 2012-2018 и SUV Model X 2016-2018. Всеки път, когато лидерът включи автомобила, се „ изяжда ” потенциала на 8-гигабайтовия eMMC NAND чип в процесорната платка , който зарежда екраните. Когато този потенциал бъде доближат – нормално към пет до шест години по-късно, екраните стават „ тухлени ”. За първи път Motherboard заяви за казуса през 2019 година
още по тематиката
Tesla e удостоверила пред NHTSA, че всички блокове с този чип „ неизбежно ще се провалят ”, и също по този начин е предоставила статистически модел, показващ планирани седмични поправки с дълготрайност от 2020 до 2028 година, като най-вече повреди се чакат през 2022 година

Същевременно, NHTSA стартира публично следствие на казуса предишния юни и съобщи в сряда, че то към момента продължава, макар настояването Tesla да изтегли колите от пазара за ремонт. Не е ясно дали Tesla ще се съобрази с организацията. Компанията към момента не е коментирала новата обстановка.

NHTSA признава, че Tesla е пуснала актуализации на софтуера, предопределени да смекчат казуса, само че организацията счита, че това не е задоволително – изключително тъй като дефектът попречва достъпа до аварийна камера. „ Тези актуализации са процедурно и всъщност незадоволителни ”, споделят от организацията.

разпространява потреблението на огромни сензорни екрани в колите си, само че компанията има повече от един проблеми с по-ранните модели. Освен дефекта с флаш паметта, който е в основата на настояването на NHTSA за евакуиране на колите от пазара за ремонт, ранните екрани на Tesla също страдат от балончета и жълти ленти, защото не дават отговор на типичните автомобилни стандарти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР