China Southern Airlines заяви, че ще смята за валидни всички

...
China Southern Airlines заяви, че ще смята за валидни всички
Коментари Харесай

Авиокомпания по погрешка пусна билети, струващи €50, на цена от €1

China Southern Airlines съобщи, че ще счита за годни всички билети, купени на цена от 1.28 евро (10 юана) по време на систематичен проблем на 9 ноември, заяви.

Билетите до югозападния град Чънду, който се намира на съвсем три часа път от китайската столица Пекин, внезапно се появиха на понижени цени в мобилното приложение и някои платформи за резервации и бяха налични към два часа, показва Independent.
Reuters оповестява, че потребителите са почнали да споделят екранни фотоси на ниските цени към 20:00 ч. локално време, които демонстрират цени от 10, 20 или 30 юана (между 1.28 и 3.85 евро). Обичайната минимална цена за тези полети е към 400 до 500 юана (от 50 до 64 евро).
От самолетната компания показват, че ще считат продадените билети на по-ниска цена за годни.

„ Всички самолетни билети, платени и издадени по време на систематичния проблем, ще бъдат годни и пасажерите ще могат да ги употребяват обикновено “, декларират от China Southern Airlines пред Bloomberg.

Инцидентът се случва по време на най-натоварения интервал за онлайн извършване на покупки в Китай, който се организира всяка година през ноември. Известен като Ден на необвързаните, този еквивалент на Черния петък доближава своя пик на 11 ноември.

Reuters оповестява, че общата стойност на продадените артикули през този интервал предходната година е към 1.15 трилиона юана (147 милиарда евро).

Грешката на Southern China Airlines не е казус. През април главният японски транспортьор All Nippon Airways имаше проблеми с уеб страницата си за Виетнам, поради които пасажер си купи полет на стойност 15 000 евро единствено за 800 евро.

Същият проблем разреши на различен човек да си купи билети на стойност 230 000 евро единствено за 15 000 евро. По-късно беше обявено, че самолетната компания няма да почете инцидентно понижените билети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР