Чили не успя да се класира за Световното първенство по

...
Чили не успя да се класира за Световното първенство по
Коментари Харесай

Парадоксално! Успех на Чили в КАС е донесъл повече негативи, отколкото позитиви

Чили не съумя да се класира за Световното състезание по футбол в Русия, само че неуспехът им в южноамериканската акция има горчив привкус, защото страната страда парадоксално поради служебната победа над Боливия.

Чили подаде тъжба до ФИФА поради нередовното присъединяване на родения в Парагвай бранител Нелсон Кабрера за тима на Боливия в мача с Чили, приключил 1:1. ФИФА реши, че претенциите на чилийците са верни и им присъди служебна победа или добави две точки към към този момент извоюваната една на терена. След това КАС удостовери решението на Световната федерация по футбол. Но боливийците бяха пуснали на терена Кабрера и против Перу пет дни по-рано, когато завоюваха с 2:0. Перуанците се усетили тогава и също пуснали тъжба, която била задоволена и ФИФА и на тях присъдила три точки.

И най-после на квалификациите се оказва, че Перу и Чили приключиха дружно с по 26 точки, само че перуанците имат по-добра голова разлика и взеха 5-ото място, даващо право на бараж, до момента в който Чили остана на 6-о място. Ако ФИФА не беше присъдила служебни победи на Чили и Перу, то първенците на Копа Америка щяха да имат точка повече на 5-ата позиция.

Сега обаче Перу ще се опита да си подсигурява първо присъединяване на Световно състезание от 1982-а година насам, само че първо би трябвало да завоюва баража с спечелилия от Зона Океания- съставът на Нова Зеландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР