Момиче мигрант, 3, в автобус от Тексас, почина от пневмония, чревно заболяване, констатации от аутопсията

...
ЧИКАГО (CBS) - 3-годишно момиче мигрант, което почина в автобус
Коментари Харесай

ЧИКАГО (CBS) - 3-годишно момиче мигрант, което почина в автобус от Тексас до Чикаго, страдаше от множество здравословни проблеми, включително пневмония и чревно заболяване, установи аутопсия.

Джисмари Алехандра Барбоза Гонзалес почина на 10 август, докато пътуваше с чартърен автобус по междущатска магистрала 57 през окръг Марион, в южен Илинойс, около 90 мили (145 километра) източно от Сейнт Луис. Автобусът беше част от програмата на губернатора на Тексас Грег Абът, започнала миналата година за изпращане на мигранти, преминаващи в щата, до ръководени от демократите градове в цялата страна.

Коронерът на окръг Марион Трой Кенън обяви в четвъртък, че аутопсията е установила, че Джисмари е починал на бактериален колит Shigella Flexneri, чревно заболяване и аспирационна пневмония. Диарията и повръщането също са причинили електролитни аномалии и мозъчен оток, което също е допринесло за нейната смърт. Тя също така даде положителен тест за норовирус и ротавирус в червата си и RSV в белите си дробове, като и двете могат да причинят диария и респираторни заболявания.

Погребението се проведе миналия месец в църква във Варшава, Индиана. Центърът за посрещане на Илинойс, частично финансирана от държавата програма, помогна за покриване на разходите за погребението на Джисмари.

Пралелята на момичето, Гизела Гонсалес, каза, че семейството е заминало за Съединените щати през май от дома си в Колумбия, където е родена Джисмари.

Гизела Гонзалес, която живее в Венецуела, каза, че няма индикации Джисмари да е в беда или да се нуждае от медицинска помощ, преди да претърпи сърдечен арест в автобуса. Тя каза, че родителите на Джисмари са се сблъскали с коварния Дариен Гап и са прекосили пет държави от Централна Америка и Мексико, преди да се предадат на имиграционен контролно-пропускателен пункт в САЩ.

Според Тексаския отдел за управление на извънредни ситуации, пътниците в автобуса, който заминават от граничния град Браунсвил, измерват им температурата и ги питат за здравословното им състояние преди качване. Агенцията каза, че смъртта на Джисмари е първият път, когато властите в Тексас обявяват смъртен случай, откакто започнаха да превозват мигранти миналия август.

Операцията на Abbott Lone Star е изпратила 30 000 мигранти, които са преминали в Тексас, търсейки убежище, в Чикаго, Вашингтон , Ню Йорк, Филаделфия, Денвър и Лос Анджелис – така наречените градове-убежища – в протест, който той каза, че ще приключи, когато президентът Джо Байдън „осигури границата“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР