ЧИКАГО — Дело срещу две водещи болници в Чикаго обвинява

...
ЧИКАГО — Дело срещу две водещи болници в Чикаго обвинява
Коментари Харесай

Съдебно дело обвинява лекар от Чикаго в малтретиране на повече от 300 жени в продължение на десетилетия

ЧИКАГО — Дело против две водещи лечебни заведения в Чикаго упреква акушер-гинеколог в полово малтретиране на повече от 300 дами, множеството от които латиноамериканки и испанки представители и твърди, че лечебните заведения са пренебрегнали недоволствата на дамите.

Жалбата е последната глава в правосъдната сага против 77-годишния Фабио Ортега, който се призна за отговорен през 2021 година в полово принуждение на двама пациенти. Искът, подаден от името на една жена, твърди, че членове на личния състав в NorthShore Medical Group и Swedish Covenant Hospital, в този момент и двете ръководени от Endeavour Health, са прикривали недоволства по отношение на държанието на някогашния доктор в продължение на години, водещи до осъждането му, и „ умишлено са му дали естрада към полово принуждение ” още стотици пациенти.

“Съобщени дами. Те рапортуваха още веднъж и още веднъж и още веднъж “, сподели юрист Симоне Шинтън на конференция във вторник, обявявайки делото. „ Беше им казано да слагат под подозрение личния си опит като...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР