„Чии интереси защитава министерството на туризма – тези на Поморие

...
„Чии интереси защитава министерството на туризма – тези на Поморие
Коментари Харесай

Ще се превърне ли поморийската улица „Крайбрежна“ в „Консервна“?

„ Чии ползи пази министерството на туризма – тези на Поморие или частни ползи? То въпреки всичко е държавна институция и отговорът на този въпрос е доста значим. До този миг от министерството не са поискали разговор с нас. “
Това сподели кметът на общината Иван Алексиев по казуса с улица „ Крайбрежна “. Казусът стартира откакто министерството на туризма разгласи новата концесия за плаж „ Изток “ в Поморие.
Проблемът е, че границата на концесионната територия навлиза в уличната регулация и половината от улица „ Крайбрежна “, която е пешеходна, транспортна и комерсиална попада в концесията.
„ Много е забавно, че от министерството на туризма настояват че там е плаж. И аз им предложих лятото да дойдат и да летуват на асфалта “. Това сподели още Иван Алексиев и добави: “Видно е, че там в улица. По-важното е, че от министерството работят единствено по документи, които на тях са им комфортни и преференциални. Ние сме внесли още на трети октомври тъжба до министерството на туризма “.
Улицата съществува доста от дълго време, още от 1902 година , когато градът се е казвал Анхиало е част регулационния проект на Поморие. Има я и в идващия регулационен проект от 1968 и в последния от 1988 година, което демонстрира, че улица „ Крайбрежна “ е утвърдена от страната.
Министерството на туризма обаче, стъпва на акт от 1999 година , който не е единствено за плаж „ Изток “, а за цялата плажна линия на Поморие.

„ Когато трансферират плажовете към министерството на туризма, те бяха длъжни да издадат новите атове, само че това не са свършили. Поморие и поморийци нямат виновност, че някои служители в министерството не са си свършили работата, а министърът не е проконтролирал всичко това. Поморие няма да търпи тази неправда. Имаме надлежни документи, които сме входирали в съда и в министерството на туризма “, изясни още кметът на общината.
Според него казусът може да се реши без да се чака съдът.
„ Ние желаеме да спрем процедурата, да се откри къде е границата на плажа и къде е границата на улицата, да ни се освободи улицата, която е обществена общинска благосъстоятелност и по-късно към този момент да си афишират концесията от министерството “, упорства Алексиев.
Сега от казуса са пострадали хората от целия град и най-много тези, които живеят на улица “ Крайбрежна “. От 20 години търпят хаоса, и не желаят това да продължи още толкоз години.
Общината губи и от обстоятелството, че заведенията, които са на тротоара на улицата, заплащат наем на концесионера. В същото време общината се грижи за канализацията. От
Actualno.com реши да потърси кмета, до момента в който той в това време управлява ремонта на канализацията на улица “Крайбрежна “.

„ Предложих на министерството на туризма, вместо общината да се ощетява с 400 хиляди лв., страната или концесионерът да създадат ремонта. Този ремонт е още едно доказателство, кой в последна сметка се грижим за хората. Ние сме тук, а къде е концесионерът? " пита кметът на община Поморие.
Той е сигурен, че тази справедливостта ще спечелва, тъй като разногласието не е кой ще е концесионерът на плажа, а точното определяне на границата на улица „ Крайбрежна “ и границата на линията.
Поморийци поддържат това искане в подписка, която набира от ден на ден почитатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР