ЧЕЗ Разпределение България инвестира 2,1 млн. лв. за подобряване на

...
ЧЕЗ Разпределение България инвестира 2,1 млн. лв. за подобряване на
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в област Враца

ЧЕЗ Разпределение България влага 2,1 млн. лева за възстановяване на сигурността на електрозахранването в област Враца. Всички по-значими обекти бяха показани на регионалния шеф Малина Николова от управлението на компанията на среща, извършена на 8 октомври.
Един от най-мащабните планове на сдружението в региона е модернизацията на основна станция Елисейна, в която сдружението влага 150 000 лева Новата телемеханика разрешава неотложно зареждане при потребност на селата – Ребърково, Люти брод, Игнатица, Зверино, Елисейна, Очин дол и други от подстанция Бов. Инсталираните дистанционно-управляеми апарати ще дават опция от мрежата да се изключват единствено развалените сектори, а всички други места да остават незасегнати при повреда. Извършена е реорганизация и на електропровод „ Веслец “, който доставя електрическа енергия на Боденец, Крапец, Върбешница, Руска Бела. Ремонтът е главен, с замяна на проводници, изолираност и промяна на стълбове. В община Мездра се работи по електропровод „ Чукари “ и по мрежата в селищата Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Люти дол, Зверино. Реконструкция е в ход и по електропровода, който зарежда селата в община Роман. ЧЕЗ Разпределение построи два нови трафопоста в град Враца на обща стойност 100 000 лева Близо 200 хиляди лева вложи компанията в рехабилитация на кабели във Враца, Криводол и Козлодуй. Продължава работата по осъществяване на просеки в обитаеми места по цялата територия на област Враца.
 Още две гимназии се включват в дуалната форма на образование като сътрудници на ЧЕЗ Още две гимназии се включват в дуалната форма на образование като сътрудници на ЧЕЗ
Ученици от две професионални гимназии в гр. Перник се включват в програмата по дуално образование като сътрудници на ЧЕЗ. Възможност едновр...
Дейностите за рехабилитация на мрежата и кастрене по електропроводите ще се правят интензивно до по-късно тази година, с цел да може ЧЕЗ Разпределение да навакса пропуснатото време за интервала на изключителното състояние. През този интервал сдружението беше извънредно лимитирано в работата си, защото не можеше да прави планувани спирания на електрозахранването. Изпълнението на всички обекти за подготовка на мрежата за зимния сезон обаче водят до кратковременни оперативни изключвания или до планувани спирания за отбрана на живота и здравето на чиновниците.
На срещата на управлението на ЧЕЗ Разпределение в Областна администрация Враца бяха показани сигнали и запитвания от всички общински кметове в региона, като сдружението отговори на съответни въпроси и се ангажира за своевременни ограничения, където това е належащо. Отбелязани бяха и напъните на компанията за интензивно подпомагане на вложители и реализатори на два от стратегическите обекти, реализирани на територията на Област Враца през тази година – газопровод Балкански поток и скоростен път Мездра – Ботевград, за осъществяване в най-кратки периоди на действия, свързани с обезпечаване на електрозахранване на обектите, както и на прилежащи уреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР