ЧЕЗ Разпределение България“ АД спира планираните дейности по електроразпределителната мрежа

...
ЧЕЗ Разпределение България“ АД спира планираните дейности по електроразпределителната мрежа
Коментари Харесай

ЧЕЗ ще извършва само неотложните дейности по поддръжка и ремонт на мрежата

„ ЧЕЗ Разпределение България “ АД стопира плануваните действия по електроразпределителната мрежа поради въведеното едномесечно изключително състояние, оповестяват от сдружението.

За обезпечаване непрекъснатост на електрозахранването за хората, които работят от у дома, ще се извършват единствено неотложни действия по поддръжка и ремонт на мрежата.

С цел ограничение разпространяването на вирусни инфекции, фирмите от Групата на ЧЕЗ в България подхващат и ограничения за отбрана на своите клиенти и чиновници, като краткотрайно трансформират организацията на активността на потребителските си центрове.

Превантивните ограничения влизат в действие считано от 16.03.2020 година и са инициирани по отношение на разпоредените със заповед на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения на територията на страната и рекомендациите на Националния действен щаб.

Обслужването на клиентите на сдруженията от Групата ЧЕЗ в България ще се реализира главно по имейл и телефон. Компаниите афишират каналите си за връзка: имейл адрес [email protected] за ЧЕЗ Разпределение България, [email protected] за ЧЕЗ Електро България и денонощна осведомителна линия 0700 10 010 за двете сдружения.

Информация за размер на дължими суми и разстройства в електрозахранването може да бъде получена посредством същите канали.

Центровете за обслужване на клиенти ще работят с клиенти от 09:00 ч. до 15:00 ч. от понеделник до петък. В центровете се позволява брой хора, еднакъв на броя гишета за обслужване в съответния център. Компанията приканва жителите да бъдат търпеливи, в случай че се постанова изчакване отвън постройките.

За заплащане на сметки клиентите могат да се възползват от безкасовите способи за заплащане - по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard.

Проверка на настоящи отговорности за електрическа енергия може да бъде направена посредством sms. Регистрация за услугата може да се извърши посредством еднократен sms на номер 170077, със наличие цифрите на потребителския номер, който може да се откри във фактурата за електрическа енергия. Клиентът заплаща еднократно изходящото известие съгласно тарифния си проект, без нарастване на цената. След регистрация инспекцията на отговорности се прави с малко известие с текст „ smetka “ на 170077, без нарастване на цената, съгласно съответния тарифен проект на клиента. Всички разноски по изпращане на информативните sms-и се поемат от „ ЧЕЗ Електро България “ АД. Услугата може да се съобщи и онлайн на www.cez.bg

Клиентите, които получават своята месечна фактура на хартия по пощальон, могат да заявят електронна фактура изцяло гратис посредством позвъняване на 0700 10 010 или онлайн на уеб страницата www.cez.bg, секция „ Е-услуги “.

В „ Е-услуги “ клиентите на ЧЕЗ могат да се възползват и от други отдалечени способи на обслужване като обявление на показания, информации за настоящи поправки и повреди и др. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР