ЧЕЗ Разпределение България АД обявява своето намерение да внесе не

...
ЧЕЗ Разпределение България АД обявява своето намерение да внесе не
Коментари Харесай

ЧЕЗ внася в КЕВР искане за промяна на цените на тока

ЧЕЗ Разпределение България " АД афишира своето желание да внесе не по-късно от 31 март 2018 година в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за смяна на цени на услугата „ систематизиране на електрическа сила " за първата ценова година от петия регулаторен интервал, считано от 01.07.2018 година, оповестиха от пресцентъра на елктроразпределителното сдружение.

 Ценовото заявление за одобряване на цени за достъп до и транспорт през електроразпределителната мрежа ще бъде направено в сходство с условията на Закона за енергетиката, Наредба № 1 от 14 март 2017 година за контролиране на цените на електрическа сила и Правилата за търговия с електрическа сила. С направеното предложение, Дружеството цели да обезпечи сигурност на снабдяването и качествена услуга на своите клиенти, понижаване на софтуерните разноски и обезпечаване на нужните средства за развиване и разширение на мрежата, се показва в известието.

За първата ценова година Дружеството чака да придвижи през разпределителната си мрежа над 9 385 737 МВтч електрическа сила до крайни клиенти. Съгласно признатия метод за контролиране на електроразпределителните сдружения в Наредба № 1 и член 31, т. 2 от Закона за енергетиката, при започване на регулаторния интервал „ ЧЕЗ Разпределение България " АД ще съобщи за признание присъщите оперативни разноски за реализиране на лицензионната активност за ценовия интервал юли 2018 - юни 2019 година, както и рационална пазарно избрана възвращаемост.

 В заявката си „ ЧЕЗ Разпределение България " АД ще отрази действително достигнатото равнище на софтуерния разход за 2017 година в размер на 10,35%, действителните разноски за балансиране, както и плануваните брутни вложения за целия пети регулаторен интервал в размер над 278 млн. лева В случай че до приключване на срокът за подаване на заявката, настъпят промени в нормативната уредба или условията на КЕВР, същите ще бъдат отразени от Дружеството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР