ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електроенергия в своята история. По

...
ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електроенергия в своята история. По
Коментари Харесай

Шокиращи подробности за най-грандиозната и нагла кражба в историята на ЧЕЗ СНИМКИ

ЧЕЗ разкри най-мащабната кражба на електрическа енергия в своята история. По първични калкулации – сдружението е претърпяло големи загуби на електрическа сила, равни почти на месечното ползване на 4250 фамилии.

При инспекция е разкрито закононарушение в стопанска постройка в ТКЗС-то на селото, употребена за плантация за криптовалута.



От полицията през днешния ден дадоха брифинг, на който стана ясно, че непозволеното присъединение е било непосредствено към стълба и нарушителите са имали техника за превръщане на тока към двете халета.

"Установено е комерсиалното сдружение, което е притежател на постройката. Имаме данни за лице, което е употребило чартърен постройката. Не се знае дали този контракт чартърен не е бил мним ", прецизираха от полицията.

"Към този миг нямаме арестувани лица. Ще има инспекция както на сдружение притежател, както и на сдружението, което има контракт за наем.

Първото претършуване е почнало на 12-ти. ", показаха от полицията.
С подаден сигнал от аналитични екипи е почнало следствието, изясни представител на ЧЕЗ.

Първоначалната информация гласеше, че е арестуван тридесетгодишен мъж от град Варна, който се е показал за наемател. Шофирал автомобил марка Ауди Q7. Колата е варненска регистрация.



От мачтовия трафопост причинителите се закачат за мрежата, прокараните подземен кабели влизат в халето, където зареждат 2бр. трансформатори по 1000V. С крадената сила стартират да копаят биткойни.



Машините употребявани за рандеман на криптовалутата са почти към 1200 бр. Само оборудването е на стойност към 600 - 700 хиляди лева

Кражбата е на електрическа енергия е за над 1.5 млн.лв. В течение на 3- 4 месеца на час са употребявани почти по 340-360 лева




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР