ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че при по-дълго отсъствие по

...
ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че при по-дълго отсъствие по
Коментари Харесай

Важни съвети как да намалите сметките за тока през лятото

ЧЕЗ припомня на своите клиенти, че при по-дълго неявяване по време на летните отпуски е значимо да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Включените в мрежата уреди употребяват електрическа енергия даже, когато са в режим на подготвеност. Изключването им, от една страна, може да понижи потреблението, а от друга - да защищити уредите от възможни повреди, породени от присъщите за сезона метеорологични феномени (например гръмотевични бури) или повреди вследствие на претоварване на мрежата.

С повишението на температурите през лятото потреблението на електрическа енергия се повишава приблизително с 10% на месечна база, демонстрират статистическите данни на ЧЕЗ. През лятото в съвсем всеки дом и офис има включен климатик или вентилатор. Нарасналите товари по мрежата може са доведат до сривове в електрозахранването. Затова ЧЕЗ още веднъж приканва клиентите си към рационална и виновна приложимост на електрическата енергия през горещите, летни дни.

Част от услугите, които ЧЕЗ предлага – отдалечено обслужване, безплатните sms услуги - уведомление преди идно спиране на електрозахранването и инспекция на сметката със sms, са добър вид за клиентите, на които следва дълготрайно неявяване. Регистрацията за sms услугите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД е безвъзмездна. Единствено при регистрация посредством sms на 170077 клиентът заплаща еднократно изходящото известие съгласно тарифния си проект, без нарастване на цената. Те могат да бъдат декларирани онлайн на www.cez.bg, с изпращане на малко известие на 170077 със наличие цифрите на потребителския номер, в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и в офисите на партньорската мрежа „ Изипей “.

За по-голямо улеснение в сезона на отпуските клиентите биха могли да заявят и електронна фактура, до която ще имат достъп на всички места, когато и да е, още от момента на нейното издаване. Електронната фактура е изцяло безвъзмездна Тя може да бъде декларирана на корпоративния уеб страница www.cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти, с позвъняване на 0700 10 010 или в офисите на Изипей. За задачата е належащо да се даде потребителски номер, оторизационен код и имейл адрес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР