ЧЕЗ и Инерком ще подготвят задълбочен анализ на всички възможности

...
ЧЕЗ и Инерком ще подготвят задълбочен анализ на всички възможности
Коментари Харесай

ЧЕЗ започва проучвания дали може да включи държавата в сделката за българския си бизнес

ЧЕЗ и " Инерком " ще приготвят изчерпателен разбор на всички благоприятни условия и вероятни резултати от евентуалното влизане на България в процеса на придобиване на българския бизнес на чешката компания, това се споделя в публично известие, оповестено на уеб страницата на ЧЕЗ. В него се отбелязва, че българското държавно управление не е изразило интерес във влизането в процеса на продажбата, протекъл предходната година.

При към този момент подписан контракт, има ограничавания за включване на страната, се споделя още в известието. Дали въпреки всичко тя може да стане част от договорката, щяло да стане ясно след няколко седмици, когато анализите ще са подготвени.

Представителите на ЧЕЗ и " Инерком " организираха серия от диалози в Прага сред 6 и 9 март. По време на тях е било дискутирано изпълняването на изискванията по контракта сред двете компании. Основната цел на срещата е била подготовката на документите за българската Комисия за защита на конкуренцията.

Договорът за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ на " Инерком " беше подписан на 25 февруари. Държавата изрази предпочитание да има акции в българското сдружение на 1 март.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (89)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР