Четвъртото поколение на Skoda Fabia бе представено през 2021 г.,

...
Четвъртото поколение на Skoda Fabia бе представено през 2021 г.,
Коментари Харесай

Евро 7 може да изпрати преждевременно Skoda Fabia в историята

Четвъртото потомство на Skoda Fabia бе показано през 2021 година, само че бъдещето на модела е нестабилно. Възможно е компанията да бъде принудена да смъкна Fabia от конвейра през 2025 година, когато в действие би трябвало да влязат регулациите на Евро 7. Те ще наложат модификации по задвижването на Fabia, които ще създадат модела прекомерно безценен.

Пред Autocar изпълнителният шеф на марката признава, че Евро 7 ще оскъпи модела фрапантно, а това е в прорез със замисъла на самия модел. Дори след последните нараствания на цените на новите коли, цената на Skoda Fabia в Германия стартира от 18 300 евро, което я прави един от най-достъпните модели в сегмента.

Клаус Зелмер има вяра, че новите регулации ще оскъпят значително колите, по този начин Fabia към този момент няма да е рационалното решение за клиентите. Макар Европейската комисия да пресмята, че въвеждането на новия стандарт ще оскъпи новите коли приблизително с 304 евро, VW Group е на радикално друго мнение. Миналата година Томас Шафер, изпълнителен шеф на Volkswagen, съобщи, че цените на стандартните коли с ДВГ може да нарастнат с до 5000 евро след въвеждането на Евро 7. Това е над 25% от стартовата цена на автомобила от компактния клас.

За Skoda няма смисъл да продава Fabia, в случай че тя стане по-скъпа от задаващия си изцяло електрически дребен SUV, който марката дава обещание да коства под 25 000 евро. Същото важи и за VW Polo, който с повишаването може да стане по-недостъпен от задаващия се през 2025 година електрически ID.2 (също на цена 25 000 евро).

Още любопитни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР