Четвъртото поколение на BMW X5 впечатлява с многообразие от иновации и

...
Четвъртото поколение на BMW X5 впечатлява с
многообразие от иновации и
Коментари Харесай

Новото BMW X5: престижен SAV с най-иновативни технологии.

Четвъртото потомство на BMW X5 впечатлява с многообразие от нововъведения и олицетворява същностните характерности на един истински Sports Activity Vehicle (SAV): възможността за цялостна самостоятелност на пътя и извън него, съчетана с динамична наслада от шофирането.



Предно стъкло и странични прозорци (опция) от акустично стъкло.
По-добра видимост и систематизиране на светлината с помощта на BMW Лазерните фарове. По-висок обхват в съпоставяне със стандартните LED дълги светлини (500 м вместо 300 м).
Повишена успеваемост посредством на активното ръководство на въздушните клапи.
Асистент за шофиране Professional:
Асистент за задръствания*
Асистент за поддържане на лентата
Асистент при завиване
Асистент за водене в лентата
Активен надзор на скоростта

Интегрално интензивно кормилно управление за повишение на маневреността, пъргавината и комфорта.
Предно окачване с двойни напречни носачи
Джанти с размер от 18 до 22 инча.
Петраменно окачване на задната ос.
Активна стабилизация против наклоняване Dynamic Drivе

Специфични офроуд режими.
Прецизни настройки на системата за задвижване на четрите колела BMW xDrive и трансмисията, както и на характеристиките на педала на газта.
Въздушно окачване на предната и задната от за:
повишен комфорт.
по-голям луфт.
Специфичен за офроуд блокаж на диференциала.
Защита на дъното на автомобила начело и отзад.

Автоматичен, разграничен на две елементи заден капак в композиция с Комфортен достъп за елементарно товарене.
Вместимост на багажника 645 – 1860 литра.
Прибираща се в пода на багажника щора. (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.).
М спортна изпускателна система за бензиновите и дизеловите мотори.
Асистент за паркиране Plus: автоматизирано паркиране без присъединяване на лидера.

Развлекателна система за задните места Professional с два интегрирани 10,2-инчови тъчскрийна. (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.).
Седемместна версия: третият ред седалки предлага повече място за краката и по-висок комфорт.
Панорамен стъклен покрив „ Sky Lounge “ с над 15 000 светещи графични детайла.
За пръв път в облегалките на предните седалки са интегрирани стойки “Travel and Comfort “ за самостоятелно оформление на аксесоарите.

xLine

Бъбрековидна радиаторна решетка на BMW от матиран алуминий.
Дъги на покрива от матиран алуминий.
Графика на страничните прозорци от матиран алуминий.
Air Curtain с извънреден детайл.
Визуална отбрана на дъното начело и отзад.
Специален дизайн на Air Breather.
Ексклузивни странични прагове.
xLine 19-инчови алуминиеви джанти.
Покрито със Sensatec арматурно табло.
Осветени, характерни за xLine лайстни на праговете.
Спортни седалки с кожена тапицерия Vernasca.
Специфичен за xLine дизайн на ключа.
М състезателен пакет

М аеродинамичен пакет (предна и задна броня, както и странични прагове в цвета на каросерията).
Графика на страничните прозорци Black High Gloss.
М алуминиеви джанти с размер от 20 до 22 инча.
М спортно окачване.
Арки на калниците в цвета на каросерията.
М спортна изпускателна система.
М спортна спирачна система.
М състезателен мултифункционален волан.
Осветени М лайстни на праговете.
М стелки, М опора за крайници и М педали.
Специфичен за М дизайн на ключа.
М спортна кожена тапицерия с контрастни шевове и М приложения.

The all-new BMW X5 - Product Highlights (06/2018).
The all-new BMW X5 - Product Highlights (06/2018).

Head Up екран от трето потомство с по-голям екран и повече информации.
BMW Live Cockpit Professional като серийно съоръжение: два 12,3-инчови екрана, както и потребителски интерфейс с разширени функции.*
Bowers & Wilkins Diamond 3D Surround Sound с 3D Audio, 20 високоговорителя и мощ 1 500 вата. (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.).
Пакет Ambient Air с 8 разнообразни аромата.
Поставка за питиета с функционалност охлаждане и стопляне.
Комфортна телефония с безжично зареждане.
Вътрешно осветяване с 6 цвята включително Welcome Light Carpet и динамично интериорно осветяване.
Стъклени приложения „ Crafted Clarity “.

*iDrive Touch контролер, мултифункционален волан, гласово ръководство с подобрена функционалност, ръководство с жестове.

Четвърто потомство на най-големия модел в фамилията на BMW X. Новото BMW X5 продължава историята на триумфа на основателя на сегмента на Sports Activity Vehicle (SAV), от който са продадени над 2,2 милиона екземпляра в целия свят. Новият модел на BMW X5 въодушевява с яркия си дизайн, комфортните и в същото време спортно-динамични качества на пътя и иновативното съоръжение. Ще се произвежда в завода на BMW в Спартанбърг (САЩ). Въвеждане на пазара през ноември 2018 година.

Значително увеличени размери в сравнение с предшественика: дължина плюс 36 до

4 922 мм, ширина плюс 66 до 2 004 мм и височина плюс 19 до1 745 мм, междуосието е удължено с 42 до 2 975 мм.

Външен дизайн в един нов за BMW X моделите внушителен и явен език на формите. Мощно моделирани повърхности, прецизни линии. Голяма бъбрековидна радиаторна решетка на BMW с обща рамка, впечатляваща странична линия и динамична линия на покрива, триизмерно завършени задни светлини.

Интериор с изключително висококачествено и модерно лъчение посредством на по-фините материали, хармоничното оформление и новаторското ръководство.

Целенасочена индивидуализация посредством BMW xLine и М спортния пакет, както и специфичните за модела оферти на BMW Individual

BMW Лазерните фарове с Адаптивни LED светлини се оферират като алтернатива. Изразително оформление на фаровете със специфично Х-образно делене на лещите в типичния за BMW Лазерните светлини син цвят.

Първият модел на BMW с опционални 22-инчови джанти. При въвеждането на пазара ще се предлагат М алуминиеви джанти с двойни спици и BMW Individual алуминиеви джанти с този размер.

При въвеждането на пазара новото BMW X5 ще се предлага с четири разновидността на двигателите: новоразработен V8 бензинов двигател с 340 кВт/ 462 к.с. при BMW X5 xDrive50i (не се предлага в Европа), редови шестцилиндров бензинов мотор с 250 кВт/ 340 к.с. при BMW X5 xDrive40i (среден разход на гориво: 8,8 –8,5 л/100 км; СО2 излъчвания: 200 – 193 г/км)* и два редови шестцилиндрови дизелови мотора с 294 кВт/400 к.с. при BMW X5 M50d (среден разход на гориво: 7,2 – 6,8 л/100 км; СО2 излъчвания: 190 – 179 г/км)* респективно 195 кВт/265 кВт при BMW X5 xDrive30d (среден разход на гориво: 6,8 – 6,0 л/100 км; СО2 излъчвания: 179 – 158 г/км)*. Всички елементи се оборудват с най-модерни системи за филтриране на отработените газове включително бензинов филтър за твърди частици респективно SCR катализатор и отговарят на нормата за нездравословни излъчвания EU6d-TEMP. Серийна осемстепенна трансмисия Steptronic.

Серийно интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive с ново управление за усъвършенстване на успеваемостта и подаване на повече мощ към задните колела. Задният диференциал с блокаж осигурява осезаемо повишение на пъргавината, сцеплението и стабилността на пътя при ускоряване на излизане от завои и други динамични обстановки при шофиране.

Първият BMW X модел с опционален офроуд пакет. Въздушно окачване на предната и задната ос, отбрана на дъното начело и отзад, както и характерни знаци на арматурното табло и контролния екран. Избираните посредством натискане на бутон 4 режима на шофиране повлияват на височината на каросерията, както и на управлението на BMW xDrive, DSC, трансмисията и характеристиката на педала на газта за оптимални настройки при шофиране по пясък, скали, трошляк или сняг.

Сериен Динамичен надзор на амортисьорите с амортисьори с електронно ръководство. Нови, предлагани за пръв път за BMW X модел системи на окачването: въздушно окачване на предната и задната ос с опция за промяна на височината на автомобила с до 80 мм. Интегрално интензивно кормилно управление, Адаптивно М окачване Professional с дейна стабилизация срещу наклоняване.

Представената за пръв път идея на индикаторите и ръководството BMW Live Cockpit Professional е серийна. Модернизация на системата за ръководство iDrive с напълно дигитално арматурно табло и 12,3-инчов контролен екран. Ясни графични изображения и ниска, ориентирана към управление с допиране конструкция на менютата за бърз достъп до настройките и функциите. Ситуативните индикации с възможност за индивидуализиране осигуряват на лидера подходящи информации в точния миг.

Повишен комфорт на управление благодарение на мултимодалното ползване на тъч екрана, контролера, гласовите команди и BMW Управлението с жестове.

Ново потомство на BMW Head-Up екрана с увеличена до 7 х 3,5 инча повърхност на проекцията, усъвършенствани 3D графики и допълнително наличие.

Опционалният трети ред седалки (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.) предлага две спомагателни места за седене, комфортно качване и слизане благодарение на електрическото наклоняване напред на седалките от втория ред.

Разделен на две елементи заден похлупак, с опционалната система за комфортен достъп е допустимо безконтактно отваряне и затваряне на двата детайла. Автоматичната щора на багажника може да се скрива електрически в товарния под (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.). Вместимостта на багажника може да се увеличава от 645 до 1 860 литра.

Нова серийна кожена тапицерия Vernasca и опционална кожена тапицерия BMW Individual Merino, всяка от тях се предлага в по 4 цвята.

Нови варианти за оптимален уют в интериора: мултифункционални седалки с масажна функция, четиризонова автоматична климатична апаратура, затопляне на подглавниците, поставки за питиета с охлаждане и затопляне на средната конзола, панорамен стъклен покрив Sky Lounge с увеличена с 23% остъклена повърхност, пакет Ambient Air за ароматизирано на интериора, озвучителна система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.), развлекателна система за задните места Professional с 10,2-инчови тъч дисплеи (вероятно ще се предлага от декември 2018 г.).

Новаторски, показани за пръв път опционални стъклени приложения за оформения по нов метод селектор на трансмисията, контролера, бутона Старт/Стоп на междинната подпора и бутона за ръководство на озвучителната система.

Телефонията с безжично зареждане позволява безжично зареждане на съвместимите мобилни телефони. BMW Display ключ с знак за информации за статуса на автомобила и ръководство на функциите.

Нов вид на опцията Вътрешно осветление в това число Welcome Light Carpet в зоната за качване и Dynamic Interior Light с пулсиращо осветяване на арматурното табло при входящо телефонно повикване, както и силует и ръкохватка за отваряне на врата, отворена при работещ мотор.

Иновативна гама от асистиращи системи с категоричен прогрес по пътя към автоматизираното шофиране: Асистент за шофиране Professional включително модернизирани Активен надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение при промяна на лентата и при овакантяване на лентата, Защита срещу страничен удар, помощ при отбягване на препятствие, предизвестие при напречен трафик, предизвестие за предимство и при придвижване в насрещна лента.

За пръв път се предлага Асистент за аварийно прекъсване, който при необходимост самостоятелно стопира автомобила и го насочва към ръба на пътното платно.

Асистент за паркиране с автоматично надлъжно и странично водене, новият асистент за придвижване на заден ход поема въртенето на кормилото при придвижване назад по курса, по който автомобилът е преминал преди това на челен ход на отдалеченост до 80 метра. Асистентът за паркиране Plus допълнително със Surround View, Top View, Panorama View и Remote 3D View.

Пълна гама от услуги на BMW ConnectedDrive. Пълна свързаност сред автомобила и дигиталните устройства на клиента чрез личния помощник за подвижност BMW Connected. BMW Digital Key разрешава достъп до автомобила и стартиране на мотора посредством смарт телефон. Предупреждение за опасности благодарение на свързаността с други автомобили на BMW. Актуализация на софтуера „ over the air “. Интеграция на Microsoft Office 365 и Skype for Business.

Варианти на модела при старта на продажбите:

BMW X5 xDrive40i:
Редови шестцилиндров бензинов мотор, осемстепенна трансмисия Steptronic,
работен размер: 2 998 см3,
мощност: 250 кВт/ 340 к.с. при 5 500 – 6 500 об/мин, максимален въртящ миг: 450 Нм при 1 500 – 5 200 об/мин,
ускорение [0 – 100 км/ч]: 5,5 сек,
максимална скорост: 243 км/ч,
среден разход на гориво*: 8,8 – 8,5 л/100 км
СО2 емисии*: 200 – 193 г/км, норма за вредни емисии: EU6d-TEMP.

BMW X5 xDrive50i (не се предлага в Европа):
V8 бензинов мотор, осемстепенна трансмисия Steptronic,
работен размер: 4 395 см3,
мощност: 340 кВт/462 к.с. при 5 250 – 6 000 об/мин,
максимален въртящ миг: 650 Нм при 1 500 – 4 750 об/мин,
ускорение [0 – 100 км/ч]: 4,7 сек.,
максимална скорост: 250 км/ч,
среден разход на гориво*: 11,6 л/100 км,
СО2 емисии*: 264 г/км.

BMW X5 xDrive30d:
Редови шестцилиндров дизелов мотор, осемстепенна трансмисия Steptronic,
работен размер: 2 993 см3,
мощност: 195 кВт/265 к.с. при 4 000 об/мин,
максимален въртящ миг: 620 Нм при 2 000 – 2 500 об/мин,
ускорение [0 – 100 км/ч]: 6,5 сек.,
максимална скорост: 230 км/ч,
среден разход на гориво*: 6,8 – 6,0 л/100 км,
СО2 емисии*: 179 – 158 г/км, норма за вредни емисии: EU6d-TEMP.

BMW X5 M50d:

Редови шестцилиндров дизелов мотор, осемстепенна трансмисия Steptronic,
работен размер: 2 993 см3.,
мощност: 294 кВт/400 к.с. при 4 400 об/мин,
максимален въртящ миг: 760 Нм при 2 000 – 3 000 об/мин,
ускорение [0 – 100 км/ч]: 5,2 сек.,
максимална скорост: 250 км/ч,
среден разход на гориво*: 7,2 – 6,8 л/100 км,
СО2 емисии*: 190 – 179 г/км, норма за вредни емисии: EU6d-TEMP.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР