Четвъртото издание на ППМГ Бургас Challenge“ ще се проведе в

...
Четвъртото издание на ППМГ Бургас Challenge“ ще се проведе в
Коментари Харесай

Дигиталният научен биатлон ППМГ Бургас Challenge се завръща с ново предизвикателство през май

Четвъртото издание на " ППМГ Бургас Challenge “ ще се организира в края на месец май. Участието е гратис, а всеки участник би трябвало да сътвори собствен профил в особено създадената платформа: www.burgaschallenge.com.

Състезанието по математика ще се организира на 21 май - за групите 5 клас и 9-12 клас и на 22 май за групи 6, 7-8 и 9-12 клас. Състезанието по физика ще се организира на 28 май.

" ППМГ Бургас Challenge “ е уместно за възпитаници от 5-ти до 12-ти клас, само че се позволява присъединяване и на възпитаници до 4-ти клас, в това число в спортната група 5-ти клас. При изявено предпочитание възпитаник може да се яви на тематика за по-висока възрастова група от тази, съответстваща на неговия клас.

" ППМГ Бургас Challenge “ e съревнование по математика и физика с новаторски и комфортен онлайн формат, който разрешава да се комбинира потребното с приятното, като се вземат решение забавни задания от всяка локация, даже и от бургаския плаж.

Състезанието се провежда от младежи със спортен опит в областта на точните науки, които са възпитаници в Математическата гимназия в града, студенти в влиятелни задгранични университети и млади експерти, целящи да разкрият забавния свят на науката пред учениците.

Досега в бургаското предизвикателство са взели участие над 400 участници от 45 обитаеми места в България, Франция, Обединеното кралство и Белгия, а самодейността се трансформира в годишен мотив за обединяване на феновете на математиката и физиката в страната и чужбина.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР