Четвъртото издание на фестивала на занаятите Шипка фест“ ще се

...
Четвъртото издание на фестивала на занаятите Шипка фест“ ще се
Коментари Харесай

Фестивала „Шипка фест“ ще събере занаятчии от цялата страна

Четвъртото издание на фестивала на занаятите „ Шипка фест “ ще се състои в двора на Етнографски музей „ Чирпанлиевата къща “ към Народно читалище „ Светлина – 1861 “ в град Шипка от втори до четвърти септември, заяви за Българска телеграфна агенция читалищният секретар и музеен организатор Деница Стефанова. 

В рамките на тридневната стратегия потомствени занаятчии от цяла България ще показват пред посетителите тънкостите на своите занаяти. Гостите ще могат да станат очевидци на направа на кошници, тъкане, обработка на кожа, направа на бижута, ножарство и други обичайни занаяти от разнообразни краища на страната.

„ С течение на годините участниците в „ Шипка фест “ се трансфораха в една общественост, която показва пред жителите и посетители на града забавни моменти от българския обичай и просвета “, разяснява Стефанова. 

Предвидена е и музикална стратегия, включваща както български достоверен фолклор, по този начин и етно ритми, комбинирани с по-модерно звучене. 

Фестивалът се приготвя с поддръжката на фондация „ Отворен разсъдък – Open mind ”, чийто доброволци по стратегия „ Еразъм + “ ще оказват помощ в организационните действия.

Всички искащи да вземат участие във фестивалната стратегия могат да се свържат с уредниците до 12 август, добави Деница Стефанова. В формалната страница на културния институт авансово ще бъдат показани участниците, с цел да може публиката да се запознае с тяхната активност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР