Четвъртокласници ще отидат утре на училище по пижами и нощници.

...
Четвъртокласници ще отидат утре на училище по пижами и нощници.
Коментари Харесай

На училище по пижама, у дома - без телефони

Четвъртокласници ще отидат на следващия ден на учебно заведение по пижами и нощници. Само в този ден е разрешена такава дързост, тъй като е една от коледните задачи. Пижаменият образователен ден е вписан на дата 16 в календара с провокации, които 4. Г клас в първомайското СУ " Проф. доктор Асен Златаров " направил още преди началото на декември.



Всичко почнало, когато учителката Нина Ангелова предизвикала децата с диалог за коледните празници и им посочила презентация на коледни задачи, които правила с предходен клас. Четвъртокласниците се запалили да си измислят свои провокации за всеки от дните до Коледа. Всеки написал предложение, дружно ги разискали и избрали най-находчивите. Вече е минало украсяването на елха, основаването на зимна рисунка, както и да се направи фамилно коледно селфи.



Децата са любопитни и дейни, обичат новостите и се впуснаха на драго сърце в осъществяването на дилемите, споделя учителката. И не спрели единствено в своя клас. Измайсторили картички с кюар код за достъп към своите провокации и ги раздали и на други възпитаници от учебното заведение. Така те също могат да се включат. Със същата цел задачите са качени и в Ютюб канала на Нина Ангелова.



Сред тях са още да се направи апликация на снежен човек, да се измайстори сурвачка. " Обуй коледни чорапи " и " Гледай обичан коледен филм ", " Подари брошура ", " Направи коледни сладки ", добавили още децата. Родителите им също на драго сърце извършват провокациите. Сред тях е и да се прекара една фамилна вечер без мобилни телефони.



" Направи доброта ", приканват също учениците, а за дата 17 декември са планували присъединяване в градския коледен базар. Последният ден преди Бъдни вечер е предназначен да се направи обредна питка вкъщи със фамилията.



Винаги съм била на правилото децата да имат самодейността и да вземат участие интензивно в учебния живот, споделя Нина Ангелова. В специалността е към този момент 23 година, от които 10 в първомайското учебно заведение. Прилага дизайн мисленето и планово - и проблематично - основано образование. Вслушва се в желанията на своите възпитаници и се пробва да бъде другар с тях, само че като слага границите на дисциплината, която изисква. За мен е значимо да съм покрай страстите и света на децата, по този начин по-лесно стигам до тях и те по-добре възприемат това, на което желая да ги науча, споделя учителката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР