Четвъртокласник е станал обект на насилие от страна на учител

...
Четвъртокласник е станал обект на насилие от страна на учител
Коментари Харесай

Уволниха учител по физическо заради насилие над дете

Четвъртокласник е станал обект на принуждение от страна на преподавател по физическо в столичното 131-во учебно заведение. Момчето е с извито ухо след час по спортни действия. Учителят е уволнен.

" В петък, когато си взех сина, детето показа, че в час по физическо го е болен корема и е изискал да седне настрана. Отивайки към пейките, на някаква боксова круша се е хванал и се е залюлял, това е дете. Покрай него минал господин Десподов, който не е неговият учител по физическо, хванал го за ухото и го предиздвикал да чете табелка, че не трябвало да се люлеят на крушата. Детето не е било предизвестено за възбраната от своя преподавател и е нямало по какъв начин да знае. Детето се разплакарло, учителят го бутнал и главата му се блъснала в стената. Детето седнало на пейката с алено ухо. Всичко това е станало пред три класа, които карат час по физическо по едно и също време. Никой от учителите не ме е уведомил за случая ", описа за Българска национална телевизия бащата на Деян - Десислав Краев.

Детето има пострадвания на ушната мида, кръвоизлив, одрасквания и ожулвания. В понеделник отидохме в правосъдна медицина.

" Въпросният преподавател беше отхвърлен през вчерашния ден. Има грешки, за които апелирам да ги изясним. В час по спортни действия се случва случаят. Многократно е направена забележка на ученика. Учителят вижда, че той се е провесил на боксовата круша, работил е под стрес, не извинявам спонтанната му реакция. От през вчерашния ден са прекъснати трудовите правни отношения с него ", сподели Таня Монева - шеф на 131-во СУ " Климент Аркадиевич Тимирязев ".

Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР