Четвъртокласничката Мария Христова Тодорова от детското полицейско управление при Средно

...
Четвъртокласничката Мария Христова Тодорова от детското полицейско управление при Средно
Коментари Харесай

Мария Тодорова от СУ Йордан Йовков“ спечели награда от конкурса за рисунка „Аз и детското полицейско управление“

Четвъртокласничката Мария Христова Тодорова от детското полицейско ръководство при Средно учебно заведение " Йордан Йовков “ – гр. Русе завоюва трето място в Националния конкурс за рисунка „ Аз и детското полицейско ръководство “. Победителите в състезанието бяха обявенина специфична гала в Националния замък на децата в София.

13-те отличени участници получиха своите награди персонално от Мариета Георгиева, зам.-министър на образованието и науката, гл. комисар Атанас Илков, шеф на ГДНП, комисар Мария Ботева, зам.-началник на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП и гл. контрольор Петър Петров.

По правилник участниците са били разграничени в две възрастови групи: 2-4 клас и 5-6 клас. Във всяка една от тях са присъдени три трети, две втори и една първа премия. От всичките 96 рисунки, изпратени в състезанието, една е отличена със „ Специална “ премия, като децата са получили още грамота и предметна премия, обезпечени от Главната дирекция „ Национална полиция “. Освен това те са били и прелестно сюрпризирани с поздрави от възпитаниците на другите клубове в Националния замък на децата, а във фоайето на постройката е била проведена галерия от картините на младите художници.

В рамките на годишно провежданата гала „ Полицай на годината “, творбите ще бъдат продадени на търг, а събраните средства ще подпомогнатНационалната акция за подкрепяне на децата на починалите чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи по време на осъществяване на служебните им отговорности.

Националната превантивна стратегия на Министерството на вътрешните работи „ Детско полицейско ръководство “ работи има към този момент 7-годишна история. Тя е ориентирана към ранна предварителна защита. В момента към регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи има открити 65 Детски полицейски ръководства, в които се образоват 1364 деца на възраст от 8 до 12 години. Обучението обгръща разнообразни модули, като: Оказване на първа до лекарска помощ, Детска полицейска персонална отбрана, Безопасност на придвижването по пътищата, здраве, нравственос и право, обществени умения и два обучителни лагера измежду природата. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят разнообразни, забавни и потребни неща, които да им оказват помощ да вземат верните решения в сложни обстановки, да се оправят с разнообразни провокации в къщи, в учебно заведение, на улицата и в планината, да знаят своите права и отговорности пред обществото, да се научат да работят в екип, да демонстрират почитание и приемливост към другите от тях. Партньори на Министерство на вътрешните работи по Програмата са министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта и на правораздаването, както и БЧК, Българския туристически съюз, БПЦ и НСОРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР