Четвъртият починал от COVID-19 учител е 49-годишна преподавателка по английски

...
Четвъртият починал от COVID-19 учител е 49-годишна преподавателка по английски
Коментари Харесай

49-годишна жена от Севлиево е четвъртият починал от коронавируса учител

Четвъртият умрял от COVID-19 преподавател е 49-годишна преподавателка по британски език в СУ " Васил Левски " в Севлиево.

Айлин Байрактарова, която има 20-годишен стаж, постъпила за лекуване в локалната болница в събота, като положението й не било доста тежко. Смъртта й настъпила ненадейно през вчерашния ден.

" Жената имаше потвърден ковид с всички съпътстващи затруднения, които вървят освен това заболяване. Имаше наднормено тегло, диабет, хипертония, съпътстващи болести, които усложниха клиничната картина. До последно тя беше в добра кондиция. Нямаше признаци за утежняване на болестта. Движеше се в допустими граници - контактна, съответна. Без респираторен проблем, за жалост, гибелта настъпи ненадейно ", изясни доктор Пламен Цеков - шеф на МБАЛ Севлиево, пред Нова теливизия.

" Тя постоянно беше усмихната. Никога не се сърдеше на никого. Децата също я харесваха. Никога не се е ядосвала, даже и на сътрудник за нещо. Нормално е от време на време да си изкара човек нещо, само че тя - не ", разяснява шефът на учебното заведение Тома Томев.

Колегите на Байрактарова, които са потресени от новината, разгласява във Facebook страницата на учебното заведение некролог.



Още 5 учители от най-голямото учебно заведение в Габровска област са инфектирани с ковид. В отдалечена форма на образование са минали и учениците от 5 до 7 клас.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР