Четвъртият ден от младежкия обмен на Фондация Българска Памет „Изграждане

...
Четвъртият ден от младежкия обмен на Фондация Българска Памет „Изграждане
Коментари Харесай

“Изграждане на медийна грамотност и идентичност на младите в Интернет”

Четвъртият ден от младежкия продан на Фондация Българска Памет „ Изграждане на медийна просветеност и еднаквост на младите в Интернет “, съфинансиран по стратегия „ Еразъм +”, Ключова активност 1 „ Образователна подвижност за граждани”, продължи с вълнуващи лекции и работни групи, отдадени на значими тематики.

А точно - „ механизми за влияние на дезинформацията и „ подправените “ вести, по какъв начин и за какво работят, способи за справяне, основаване на медийно наличие и забавната за всички млади участници сесия, отдадена на програмата „ Еразъм+ “.

Сред гост-лекторите на събитието бяха госпожа Елица Бобева, специалист „ Европеистика “, госпожа Добрина Чешмеджиева, публицист с дълготраен опит, от които младите участници получиха скъпи упътвания, по отношение на отрицателното въздействие на подправените вести и опциите, посредством които да се оправят с тях.

Г-жа Бобева, насочи вниманието на младите участници към това, че главната тематика с подправените вести са отрицателните последици, които носят.

Форумът продължи с тематиката: „ Създаване на медийно наличие “, водена от госпожа Добрина Чешмеджиева, както и с работа по групи за основаване на акция срещу подправените вести, с които се участниците се сблъсват в медиите и обществените мрежи.

На финала на 5-дневния продан, екипът на Фондация Българска Памет, показа по занимателен и завладяващ метод уроците от историята на Европейски Съюз, опциите и целите, които стратегия „ Еразъм+ “ дава в интервала 2021-2027 година

На всеки един от тях, бе връчен документ за присъединяване и документ “Youthpass”, инструмент за валидиране на неофициалното образование в региона на младежта, документиращ придобиването на основни компетентности, нужни за тяхната следваща просветителна и кариерна реализация.

Този план е финансиран с поддръжката на Европейската комисия. Тази обява отразява единствено персоналните визии на нейния създател и от Комисията не може да бъде търсена отговорност за потреблението на съдържащата се в нея информация.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР